Skip to main content

Θέμα Ζέρβα θέτει ο Μπουτάρης στην Πρωτοβουλία: «Αποτελεί ξένο σώμα»

Κείμενο αποδοκιμασίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα ζήτησε ο δήμαρχος - Σε νέα συνεδρίαση οι αποφάσεις λόγω της μικρής αποψινής συμμετοχής.

Στα άκρα οδηγείται πλέον η σχέση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τον δημοτικό σύμβουλο της «Πρωτοβουλίας» Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο δήμαρχος, στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του στην οποία συμμετείχαν λίγα μέλη, έθεσε ευθέως πλέον θέμα για τη στάση που τηρεί το τελευταίο διάστημα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τη δημοτική ομάδα να πάρει θέση και να βγει μια ανακοίνωση, στην οποία θα σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν εκφράζει την Πρωτοβουλία και τις απόψεις της.

«Θέτω θέμα με τη στάση του Κ. Ζέρβα. Θέλω να βγει μια ανακοίνωση από τη Δημοτική Ομάδα. Ο Ζέρβας είναι προσβλητικός τόσο απέναντι μου όσο και στην ομάδα», φέρεται να είπε ο κ. Μπουτάρης. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η θέση αυτή δεν αφορά τους Ανδρέα Κουράκη και Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Ωστόσο, επειδή απουσίαζαν πολλά άτομα από τη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί ξανά σε νέα συνεδρίαση, στην οποία θα κατατεθεί και κείμενο, όπου θα αναγράφεται ουσιαστικά πως ο κ. Ζέρβας αποτελεί «ξένο σώμα στην Πρωτοβουλία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη θέση του κ. Μπουτάρη συντάχθηκε η Σοφία Ασλανίδου, ενώ ο Λευτέρης Κιοσέογλου και η Έλλη Χρυσίδου υποστήριξαν ότι ο κ. Ζέρβας πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά, να αντιμετωπίζονται δηλαδή τα επιχειρήματα και η κριτική του στα δημοτικά συμβούλια από τους αντιδημάρχους.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Κουράκης διαφώνησε με τη θέση του δημάρχου και υπογράμμισε ότι είναι λάθος να γίνει μια τέτοια κίνηση. Όπως σημείωσε, «θα πυροδοτήσει αντισυσπειρώσεις». Τη διαφωνία του με ενδεχόμενες διαγραφές εξέφρασε ο Αλέξανδρος Άγιος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή οι Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Από τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας απουσίαζαν σήμερα και πολλά άλλα στελέχη και αντιδήμαρχοι αλλά και ο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω επιστολής του προς τους συμβούλους.

Οι θέσεις του και οι τοποθετήσεις του κ. Ζέρβα για τα θέματα της διοίκησης έχουν προκαλέσει τη δυσφορία εδώ και καιρό τόσο του δημάρχου όσο και μελών της δημοτικής ομάδας. Σημειώνεται πως ο κ. Ζέρβας, όπως συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα, δεν παρέστη στην αποψινή συνεδρίαση.