Skip to main content

Θέλουμε να είμαστε ευπρόσδεκτοι, λέει ο Πρεμ Γουάτσα

Υπάρχει πολύ μεγάλη ανοδική προοπτική, αλλά χρειάζεστε σταθερότητα για μερικά χρόνια, δηλώνει ο επικεφαλής της Fairfax Πρεμ Γούτσα,

Ο επικεφαλής της Fairfax Πρεμ Γούτσα είναι κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά το "κλειδί" που θα δώσει την ώθηση στην Ελλάδα: "Υπάρχει πολύ  μεγάλη ανοδική προοπτική, αλλά χρειάζεστε σταθερότητα για μερικά χρόνια", αναφέρει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Λίγο πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή το πρωί, μίλησε για το πώς βλέπει ο ίδιος να ξετυλίγεται η κατάσταση στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Με τη συνδρομή των ξένων επενδυτών, λέει στην εφημερίδα, αλλά υπό έναν όρο: "Οι επενδυτές πηγαίνουν όπου είναι ευπρόσδεκτοι. Θέλουν να γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου και ότι είναι ευπρόσδεκτοι".

Και στο εύλογο ερώτημα αν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, είναι ξεκάθαρος: "Προς το παρόν είναι διστακτικοί επειδή έγιναν μάρτυρες πολλών αμφιταλαντεύσεων πέρυσι". Ο ίδιος πάντως φαίνεται να έχει κάνει τις επιλογές του αν κρίνει κανείς με βάση τα πολλά επενδυτικά σχέδια που υλοποιεί στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τις επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας, ο επικεφαλής της Fairfax υπογραμμίζει ότι τόσο ο τραπεζικός τομέας όσο και ο τομέας των ακινήτων έχουν τεράστιες δυνατότητες. "Όλοι μας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τόσο πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα, αρκεί η χώρα να είναι ανοιχτή στους επενδυτές", σημειώνει χαρακτηριστικά.