Skip to main content

Θέλει το...κερασάκι ο Ρεχάγκελ

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία της προσπάθειας που έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες. Μια προσπάθεια που έχει ως έπαθλο την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου τους 20
Το μεσημέρι της Δευτέρας 9/11 ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε γνωστά τα ονόματα των διεθνών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τη διπλή «μάχη» μέσω των μπαράζ κόντρα στην Ουκρανία. Το νέο πρόσωπο είναι ο επιθετικός του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος έχει φορέσει την φανέλα της εθνικής ομάδας των ελπίδων και ήρθε η ώρα να δοκιμάσει κι αυτή των ανδρών. Η κλήση του Μήτρογλου είναι άκρως δικαιολογημένη, μια και ο έλληνας κυνηγός βρίσκεται σε περίοδο φόρμας …βλέποντας συχνά-πυκνά δίχτυα.
 
Εκτός, για αγωνιστικούς λόγους, έμειναν οι τραυματίες Πατσατζόγλου, Σεϊταρίδης.
Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν: Σηφάκης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Μάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Μήτρογλου, Κουτσιανικούλης, Σεϊταρίδης.  
 
Ο Ρεχάγκελ γνωρίζει καλύτερα απ΄ τον καθένα πως αυτός είναι ο τελευταίος μεγάλος αγώνας πριν το Μουντιάλ, εφόσον καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία μας.  Θεωρείται βέβαιο πως το έργο του γερμανού προπονητή φτάνει στο τέλος του και ο ίδιος θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι, πηγαίνοντας δηλαδή με την εθνική στη Νότιο Αφρική. Αυτό θα ήταν το ιδανικό φινάλε για έναν άνθρωπο που τάραξε όσο κανείς άλλος τα νερά στον παγκόσμιο ομαδικό αθλητισμό.
 
Η εθνική επί Ρεχάγκελ άλλαξε επίπεδο. Ο ίδιος επέδειξε μια ανορθόδοξη για πολλούς λογική σε θέματα τακτικής και επιλογών, οι οποίες πάντως τον δικαίωσαν. Για τον ίδιο, η παρουσία της ομάδας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού το καλοκαίρι του 2010 αποτελεί το επιστέγασμα της μεγάλης πορείας επι των ημερών του. Η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει συνήθως -σε ένα βαθμό τουλάχιστον-, γεγονός που αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για όλους να εξασφαλίσουν την πρόκριση από τους Ουκρανούς.