Skip to main content

Φωτίου: Οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα

Μιλώντας σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Σμύρνη η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου για τους δημόσιους υπαλλήλους των υπουργείων, τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν κάνουν τίποτα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Σμύρνη η κ. Φωτίου ανέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το 25% στο υπουργείο είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν».  Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τα οποία, όπως ανέφερε, την υπονομεύουν.

Υπογράμμισε επίσης ότι κάποιοι στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί. «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός.

Με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Φωτίου εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του υπουργείου ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Δεν δεχόμαστε τη συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κ. Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της, που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου».