Skip to main content

The Christmas Circus: Τσίρκο, κούκλες και θέατρο στη Μονή Λαζαριστών

Ξεχωριστές εμπειρίες και ιδιαίτερες παραστάσεις – θεάματα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς στη Μονή Λαζαριστών

Ξεχωριστές εμπειρίες και ιδιαίτερες παραστάσεις-θεάματα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς στη Μονή Λαζαριστών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «The Christmas Circus» που θα φιλοξενήσει τσίρκο, θέατρο, κουκλοθέατρο και μουσικές την εβδομάδα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.



Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Μονής Λαζαριστών:


Δευτέρα 19/12

18:00 Τσιρκοτέντα

Οι Circus Taradadan με πρωτότυπα κόλπα, ακροβατικά και όλη τη μαγεία του τσίρκου σε μια απολαυστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών και όχι μόνο!

Οι αγαπημένοι Dromocósmicas με το θέατρο – τσίρκο «Vagor & Bellavita», μια παράσταση με γέλιο, συγκίνηση και μπόλικη μαγεία…

19:30 Κεντρική Σκηνή

Ποντιακά κάλαντα από τη χορωδία του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης

20:00 Τσιρκοτέντα

«Τα ρούχα του Βασιλιά», από το θέατρο τέχνης Ντουέντε.

Τρίτη 20/12

18:00 Τσιρκοτέντα

Οι Gypsy Moth με το κουκλοθέατρο «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά», με ηρωίδα μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι μια τσιγγάνας και που ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά.

19:00 Κεντρική Σκηνή

«Τα τραγούδια της χαράς!», από τη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα» και από τη χορωδία ΚΑΠΗ Μετεώρων Δήμου Παύλου Μελά.

20:00 Τσιρκοτέντα

Το Michelino Circus Theater με τον Michelino να νοσταλγεί τις παλιές εποχές και τα ταξίδια που έκανε με το τσίρκο. Στα όνειρα του πρωταγωνιστούν ιπτάμενες κορίνες, μπάλες που στριφογυρνούν και ισορροπίες στο σχοινί. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ζωντανές και να ξαναζήσει αυτές τις όμορφες και μακρινές αναμνήσεις.

Τετάρτη 21/12

18:00 Τσιρκοτέντα

«Παραμύθια της αγάπης» με την Αφρούλη Μπέρσου. Δράκαινες και αερικά, ιππότες και ασπρομάλληδες γέροντες, χωρικοί και μοσχαράκια ζωντανεύουν σε μιαν αφήγηση γεμάτη εικόνες, λυρισμό και γέλιο και πάνω απ' όλα αγάπη!

19:00 Κεντρική Σκηνή

Γιορτινή Παρέλαση από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης.

20:00 Τσιρκοτέντα

«Μια βαλίτσα γεμάτη Χριστούγεννα», από το θέατρο τέχνης Ντουέντε. Μια παράσταση αφιερωμένη στο δωδεκήμερο των γιορτών, στα ήθη και τα έθιμα του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά της γης; Αναπαράσταση εθίμων, δραματοποίηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, τραγούδι και ζωντανή μουσική επί σκηνής με την συμμετοχή των μικρών θεατών σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Πέμπτη 22/12

18:00 Τσιρκοτέντα

«Παραμύθια στις Βαλίτσες» από την ομάδα κουκλοθεάτρου Hocus Pocus. «Δύο παράξενοι ταξιδιώτες εγκλωβίζονται σε έναν σταθμό τραίνων κουβαλώντας στις βαλίτσες τους παραμύθια. Οι βαλίτσες ανοίγουν και τα παραμύθια ζωντανεύουν. Οι ταξιδιώτες μεταμφιέζονται και μπαίνουν στα παραμύθια. Οι θεατές συμμετέχουν κι όλα τελειώνουν με μια γλυκιά βροχή». Στη διαδραστική αυτή παράσταση, οι ηθοποιοί αφηγούνται παραμύθια μπαινοβγαίνοντας σε διαφορετικούς, κάθε φορά, ρόλους χρησιμοποιώντας παράλληλα και την τεχνική του κουκλοθεάτρου.

19:00 Κεντρική Σκηνή

Κάλαντα και Τραγούδια από τη Χορωδία ΚΑΠΗ Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά και τη Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης.

20:00 Τσιρκοτέντα

«Πινόκιο» από την κουκλοθεατρική ομάδα Redicolo. Κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος, μεγάλες μάσκες, μια ιδιαίτερη διασκευή του κλασικού κειμένου του Κάρλο Κολόντι, πρωτότυπη μουσική, ζωντανό τραγούδι, χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την νέα δουλειά του Κουκλοθιάσου Redicolo πάνω στον Πινόκιο. Μία ξεχωριστή παράσταση κουκλοθεάτρου με θέμα τη διαφορετικότητα, που επιχειρεί να προβληματίσει τους μικρούς θεατές μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες της γνωστής, αξιαγάπητης μαριονέτας. «Ο καθένας είναι διαφορετικός, Πινόκιο, και εκεί είναι όλη η ομορφιά. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός!».

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα



Τιμές εισιτηρίων:

Είσοδος ελεύθερη, εκτός από τα θεάματα στην τέντα, όπου το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ

Πληροφορίες: 2310589200

Οικογενειακό εισιτήριο: στα 4 εισιτήρια το ένα δώρο

Ομαδικά εισιτήρια, συλλόγων, κλπ για πάνω από 10 έκπτωση 20%

Πωλήσεις εισιτηρίων:
viva.gr, Ταμείο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017

Καθημερινές: 17:00 – 22:00

Σαββατοκύριακα: 12:00 – 22:00