Skip to main content

Μπουτάρης: Έκτακτο βοήθημα στην οικογένεια του άτυχου συμβασιούχου

Ακατάλληλος ο εξωτερικός χώρος στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου η εκπρόσωπος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Σοφία Εξαδακτύλου.

Τη διερεύνηση των συνθηκών για το δυστύχημα στις 2 Ιουλίου έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης όπου έχασε τη ζωή του ο 45χρονος συμβασιούχος, ζήτησαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα μετέφερε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.  

Μιλώντας η εκπρόσωπος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Σοφία Εξαδακτύλου ανέφερε ότι ο 45χρονος Άγγελος Παντέλογλου εργάστηκε έκτακτα – δηλαδή εκτός προγράμματος – την ημέρα του δυστυχήματος.

Όπως είπε, ο χώρος έξω από το ΧΥΤΑ είναι ακατάλληλος και πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί. «Εάν ήταν κατάλληλος, δεν θα είχε συμβεί το ατύχημα» σημείωσε.

Η κ. Εξαδακτύλου ζήτησε επίσης την επισκευή όλων των οχημάτων και έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων. «Δεν υπάρχουν μηχανήματα, δεν υπάρχουν τράκτορες, πρέπει να επισκευαστούν. Να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε από εργατικό ατύχημα» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια, ώστε να αποδοθούν ευθύνες».

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του συμβασιούχου εξέφρασε και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ανακοινώνοντας σειρά βοηθημάτων προς την οικογένεια.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, εισηγήθηκε να εφαρμοστεί ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, η γυναίκα ή τα παιδιά του θανόντος έχουν την δυνατότητα πρόσληψης στον δήμο. «Να δούμε εάν είναι άνεργη η γυναίκα, απ΄ ό, τι μαθαίνω δεν είναι», σημείωσε.

Ο δήμαρχος πρότεινε να δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα 5.000 ευρώ , καθώς, όπως ανέφερε, καθυστερεί η έκδοση σύνταξης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα καλύψει τα έξοδα κηδείας. «Δεν φτάνουν τα λόγια για μια τέτοια απώλειας ενός ανθρώπου 45 ετών», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, υποστηρίζοντας πως τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν από τους αρμόδιους.

Τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο πως θα χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση. Όπως ανέφερε, «οποτεδήποτε γίνεται ατύχημα, αναλαμβάνει η αρμόδια αρχή για τη διερεύνηση του ατυχήματος».