Skip to main content

«Θάλασσα»: Η νέα ψαραγορά στη Θεσσαλονίκη που ψήνει τα ψάρια για σένα

Ανηφόρισε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη το «Θάλασσα» - Το πρώτο κατάστημα του πρωτότυπου ψαράδικου άνοιξε στο παλιό καφενείο «Άλφα».

Από την προηγούμενη εβδομάδα, το "Θάλασσα", νέο concept στον χώρο της εστίασης, ήρθε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την Αθήνα.

Από τις 7 Νοεμβρίου λοιπόν, στη γωνία Αλεξάνδρου Σβώλου με Εθνικής Αμύνης, εκεί που για χρόνια στεγαζόταν το καφενείο "Άλφα", τώρα λειτουργεί το "Θάλασσα", το πρώτο της επιχείρησης στην πόλη μας αλλά και το πρώτο εκτός Αθήνας.

Στην μεγάλη επιγραφή απέξω γράφει "Ψαραγορά Θάλασσα". Και γιατί λοιπόν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει μία ακόμη ψαραγορά, ένα ακόμη ιχθυοπωλείο; Ενδιαφέρει γιατί εκτός από ψάρια φρέσκα, πουλάει και ψάρια ψητά, αλλά και φτιαγμένα στο τηγάνι, κακαβιά επίσης, δηλαδή ό,τι ψωνίζει ο πελάτης, το κατάστημα τα ετοιμάζει και τα στέλνει delivery στο σπίτι ή αν προτιμάει, μπορεί να διαλέξει από το μενού της ημέρας. Φυσικά, υπάρχει και η παλιά, καλή, κλασική επιλογή, να ψωνίσει η νοικοκυρά και να τα μαγειρέψει στο σπίτι της, με τα χεράκια της, κάτι όμως που λόγω περιορισμένου χρόνου και μυρωδιάς, της λεγόμενης... ψαρίλας, πολλές νεότερες νοικοκυρές, το αποφεύγουν.

Οι ιδιοκτήτες του "Άλφα", όταν το έκλεισαν και πήραν την απόφαση να το γυρίσουν σε ψαραγορά, έκαναν μία μεγάλη στροφή, για το κατάστημα που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της οικογενείας Βαρβέρη από το 1959.

 

"Έχει αλλάξει η εποχή και στις σύγχρονες συνθήκες ο κόσμος ψάχνει για καλό φαγητό, ποιοτικό, σε συνδυασμό με καλές υπηρεσίες και καλές τιμές. Οι καλές υπηρεσίες στο ψάρι, σημαίνουν καθάρισμα αλλά και ψήσιμο ή μαγείρεμα με άλλους τρόπους", εξήγησε ο κ. Δημήτρης Βαρβέρης, υπεύθυνος του καταστήματος που έφερε το concept του "Θάλασσα" στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι στην Αθήνα υπάρχουν 12 ψαραγορές "Θάλασσα".

Το διαφορετικό που προσφέρει το "Θάλασσα" είναι η πώληση νωπών αλλά και ψημένων ψαριών, ενώ ο πελάτης θα μπορεί να επιλέγει πιάτα και από το μενού της ημέρας που θα κυκλοφορεί και στο facebook, ενώ το κατάστημα διαθέτει επίσης σαλάτες και συνοδευτικά - ορεκτικά.

Όπως είπε ο κ. Βαρβέρης, το "Θάλασσα", σε περίπτωση που παραγγελθεί ψητό το ψάρι, χρεώνει για τα ψήσιμο 2 ευρώ/κιλό, προσφέροντας όμως μια εύκολη και υγιεινή λύση σε όσους δουλεύουν μέχρι αργά, βρίσκονται σε... δίαιτα ή και σε εκείνους που θέλουν να αποφύγουν τις... μυρωδιές.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής φέρνει και νέες συνήθειες, κάποτε κλείνει θέσεις εργασίας και άλλοτε, όπως στην περίπτωση του "Θάλασσα", δημιουργεί νέες, αφού στο κατάστημα εργάζονται δέκα άτομα, μαζί με τους δύο σεφ που θα φροντίζουν για τα ιδιαίτερα πιάτα που θα κάνουν δελεαστικό το μενού.