Skip to main content

Θα βγει προς πώληση και η μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη;

Στις Βρυξέλλες άναψε η συζήτηση για την πώληση και της μονάδας στη Μεγαλόπολη, που η ελληνική πλευρά δεν θέλει ούτε να ακούει.

Μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη περιμένει την χώρα μας, σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμέσως προσεχές διάστημα, αποχωρεί ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, στην ομάδα των δανειστών που ασχολείται με τα ελληνικά ενεργειακά θέματα. Πρόκειται για τον Ιταλό Βιβιάνι, ο οποίος θα δώσει τη θέση στο διάδοχο του στο τέλος του χρόνου.

Για τους πολλούς, η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί σημαντικό λόγο ανησυχίας. Για τους καλά ενημερωμένους, όμως, η αποχώρηση αυτή συνιστά πρόβλημα για την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί έρχεται σε λάθος συγκυρία. Η συζήτηση για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, που πρέπει να πουληθούν, "κόλλησε" και ο Βιβιάνι ήξερε το θέμα σε βάθος (σσ και μπορούσε να κατανοήσει το πρόβλημα της ΔΕΗ...).

Ήδη στις Βρυξέλλες άναψε η συζήτηση για την πώληση και της μονάδας στη Μεγαλόπολη, που η ελληνική πλευρά δεν θέλει ούτε να ακούει. Η ΔΕΗ αντιδρά σε αυτή την προοπτική, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να την αποτρέψει. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τελικώς η Μεγαλόπολη θα πουληθεί, γιατί η ΔΕΗ είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να διαπραγματευθεί τίποτα.

Μια απλή ματιά στα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές.