Skip to main content

Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας τονίζει ο Παπανδρέου

Την πεποίθησή του ότι «θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενώ εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σταθούν σήμερα στο ύψος των περιστ
Την πεποίθησή του ότι «θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Παράλληλα τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σταθούν σήμερα στο ύψος των περιστάσεων.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποια κι αν είναι η απόφαση σήμερα η νέα πορεία μας θα είναι μια θετική πορεία της Ελλάδας, «είναι η πορεία που θα ακολουθήσουμε», ενώ ανέφερε ότι το λέει αυτό σήμερα, που είναι μια συμβολική και σημαντική μέρα για τον ελληνισμό, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική και δύσκολη για την Ευρώπη και η πρόκληση είναι μεγάλη, συνίσταται δε στο να δείξει διάθεση η Ενωση να στηρίξει την Ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα και την κοινή πορεία. «Πιστεύω ότι τα μηνύματα θα είναι τέτοια, που θα δείξουν ότι όλοι οι ηγέτες της ΕΕ θα έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Στην αρχή των δηλώσεών του, έκανε αναφορά στα τολμηρά, όπως είπε, μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και τόνισε την απόφαση της χώρας να ρυθμίσει εκείνη τα του οίκου της. Έκανε, δε, λόγο για τα πιο ριζοσπαστικά μέτρα που έχει πάρει ποτέ κυβέρνηση και τα οποία βάζουν τη χώρα σε μια νέα πορεία και πρόσθεσε ότι τα μηνύματα αλληλεγγύης που φθάνουν στην Ελλάδα από όλες τις γωνιές της γης δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή πορεία.