Skip to main content

Θα πληρώσουμε ακριβά και στο Σκοπιανό τα ξενύχτια του πρωθυπουργού;

Οι δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας για τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου, η βίλα του ηγέτη των Podemos και η έκθεση βιβλίου στα Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, χαρακτήρισε τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου ως «ναρκο-μαφιόζους που χρηματοδοτούνται από εγκλήματα πολέμου». Δεν έστειλε πρεσβευτή στο Κοσσυφοπέδιο, και αρνείται να συναντηθεί με Κοσοβάρο αξιωματούχο.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια κωλύματα. Μια χαρά συναντιέται ο Κοτζιάς με αξιωματούχους ανύπαρκτου κράτους, αφαιρώντας επιχειρήματα από την Ελλάδα, όταν ξένοι συναντιούνται με αξιωματούχους των Κατεχόμενων της Κύπρου. Τέτοια πολιτική ασκούμε, μη και στενοχωρήσουμε τους Γερμανούς.

Ο Αριστερός ηγέτης των Podemos, κατά τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, όχι μόνο της Ισπανίας, σε βαθμό που να έχει πλημμυρίσει το Twitter με πάνω από 35.000 μηνύματα, για την αγορά ενός σαλέ, αξίας 540.000 ευρώ, σε συνοικία με πολυτελείς βίλες. Ήθελε, είπε, να πάνε στο εκεί σχολείο τα παιδιά του, που ταίριαζε με την ιδεολογία του.

Με μπέρδεψε. Στη συνοικία των πλουσίων μεγαλοαστών υπάρχει σχολείο με κομμουνιστικές αντιλήψεις; Ιδιωτικό φυσικά, λες και μιμήθηκε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που στέλνει κι αυτός τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, προφανώς κι αυτό θα διδάσκει το Κεφάλαιο του Μαρξ, ή την επαναστατική τακτική του Τσε Γκεβάρα.

Να θυμίσω δύο πράγματα: Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει κατηγορηθεί ότι πήρε κάποια εκατομμυριάκια από την Βενεζουέλα [μόνο σε Ισπανούς έδινε η Βενεζουέλα;] και ότι έπαψε να αναφέρεται στον Τσίπρα, μετά την κωλοτούμπα, επειδή ο Πάμπλο δηλώνει ακραιφνής Αριστερός. [τι δούλεμα πέφτει σ’ αυτόν τον κόσμο!].

Πάντως -το ξανάγραψα, αλλά το υπενθυμίζω- ότι η μπουρζουάδικη ζωή της κομμουνιστικής ιντελιγκέντσιας μιμείται τον Λένιν, ο οποίος όταν -καθότι μεγαλοαστός- κατηγορήθηκε επειδή ταξίδευε πάντα στην ακριβή πρώτη θέση του τρένου, απάντησε ότι το κάνει για να δείξει στους μπολσεβίκους, ότι με την επικράτηση του κομμουνισμού, όλοι οι μπολσεβίκοι θα ταξιδεύουν στην πολυτελή πρώτη θέση.

Η αλήθεια είναι, ότι οι όσοι στέλνονταν στα γκούλαγκ της Σιβηρίας, τους στοίβαζαν σε φορτηγά βαγόνια, αλλά ας μη γίνεται λόγος. Υποθέτω πάντως, ότι το μήνυμα των σύγχρονων κομμουνιστών είναι ότι όλοι θα ζούμε σε λίγο σε πολυτελείς βίλες και θα στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία.

Έκθεση βιβλίου στα Τίρανα και κατ’ αρχάς απαγορεύθηκε σε εκδοτικό οίκο των Τσάμηδων να αποκτήσει περίπτερο. Ο επικεφαλής του κόμματος των αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του περιπτέρου βιβλίων για τσάμηδες, έπειτα από ελληνική παρέμβαση, όπως ισχυρίστηκε, δήλωσε: «Η αλαζονεία της ελληνικής πρεσβείας αναβίωσε πρόσφατα και πιστεύει ότι ακόμη και στη μέση των Τιράνων μπορεί να κάνει πολιτιστική γενοκτονία».

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα ο εκδοτικό οίκος "Τσαμουριά" μετά από παρέμβαση του κόμματος αποκατέστησε το περίπτερο των Αλβανοτσάμηδων με βιβλία αναφερόμενα στη λεγόμενη "τσαμουριά". Εκεί, υπάρχουν προσωπογραφίες Ελλήνων οπλαρχηγών του 1821 που εμφανίζονται ως Αλβανοί. Και η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τις συζητήσεις για εξάλειψη αλυτρωτικών μηνυμάτων.

Με ανησύχησε η δήλωση του πρωθυπουργού ότι ξενύχτησε με τον Ζόραν Ζάεφ συζητώντας για το Σκοπιανό. Την προηγούμενη φορά που ξενύχτησε με 17 ώρες συζήτηση, μας φόρτωσε με 100 περίπου δισ. ευρώ επί πλέον χρέος. Τώρα;