Skip to main content

Με απεργία διαρκείας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Δεν κάνουμε πίσω, θα πάμε μέχρι τέλους, λέει ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Εξώδικο από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους δηλώνουν οι εργαζομένοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας σήμερα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μπλακ άουτ στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

«Εάν δεν βρεθεί λύση ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, για τις οφειλές του δημοσίου στον Οργανισμό, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και θα συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει δεν έχουμε μέλλον, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης και οι κινητοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να πούμε στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ και να μην μας παραπέμψει στις καλένδες», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενίδης. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων καταγγέλλει την «πρωτοφανή» στάση της κυβέρνησης να «αρνείται σε εργαζόμενους έστω ακόμη και το δικαίωμα του διαλόγου».

Συγκεντρώνοντας τα πυρά τους κατά του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, τον κατηγορούν ότι «αγνοεί προκλητικά τις φωνές απόγνωσης 2.300 οικογενειών εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, αδιαφορώντας για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλήματων που ταλανίζουν εργαζόμενους και συγκοινωνία στην πόλη μας».

«Αγνόησαν», συνεχίζει το Συνδικάτο αναφερόμενο στην κυβέρνηση, «ακόμη και την παρέμβαση υπέρ του διαλόγου, όλων των θεσμικών φορέων της Μακεδονίας και προκλητικά αδιαφορούν εάν 2.300 οικογένειες εργαζομένων βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και ορατά προβλήματα επιβίωσης».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η διοίκηση του ΟΑΣΘ απέστειλε εξώδικο προς τους εργαζόμενους, καλώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία τους και τονίζοντας πως η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας δεν οφείλεται σε υπατιότητα της διοίκησης, αλλά «στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις οφειλές του ελληνικού δημοσίου».