Skip to main content

Θα μας σουβλίσουν ανεπανάληπτα...

Εμείς οι τζαμπατζήδες ξέρουμε πολύ καλά ότι το τζάμπα πέθανε και θα πληρώνουμε στο εξής ακόμη και τις ζημιές των άλλων...

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr



«Εμείς οι τζαμπατζήδες ξέρουμε πολύ καλά ότι το τζάμπα πέθανε και θα πληρώνουμε στο εξής ακόμη και τις ζημιές των άλλων» μου έλεγε φορολογούμενος που μπήκε Κορυδαλλό για λίγες ημέρες επειδή χρωστούσε 15.000 ευρώ σε τράπεζα και η δίκη έγινε, απουσία του,  χωρίς ειδοποίηση και κλήτευση. Όταν δε, έμαθε ότι ο Τόλης ο «ανεπανάληπτος» πλήρωσε 5 ευρώ την ημέρα για τρία χρόνια με αναστολή,  δηλαδή περίπου 5.500 ευρώ για  χρέος 5.500.000 ευρώ στην εφορία, κατάλαβε ότι αν δεν έχεις φωνή και το σχετικό μέταλλο, σε «τρώνε» τα απλά σιδερά της φυλακής που ως γνωστόν είναι για τους λεβέντες και όχι για τους τραγουδιστές με συζύγους πρώην υφυπουργούς και νυν βουλευτίνες.
 
Ως «κούτρες» ξέρουμε πολύ καλά - συνέχισε ο ίδιος φίλος που έκανε στη ψειρού - ότι όσα κι αν μας «σούρνουν» οι πολιτικοί όπως πχ ο Υπουργός των διοδίων και των εισιτηρίων Δημήτρης Ρέππας και λίγα είναι και τ αυτάκι μας δεν ιδρώνει. Και κοπρίτες να μας πουν, που λέει ο λόγος, εμείς θα το αντέξουμε και θα πάμε για άλλες συκοφαντίες. Προχθές δε που η wall street journal μας χαρακτήρισε - ούτε λίγο ούτε πολύ - ως πρεζόνια (διότι κάτι πρέπει να παίρνουμε για να νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε) είμαστε έτοιμοι για ακόμη χειρότερα, αν και δεν φανταζόμαστε ποια μπορεί να είναι αυτά.

Ίσως να μας κρεμάσουν ανάποδα και από το τσιγκέλι στις αγορές των χωρών μελών της ΕΕ. Ίσως να μας στήσουν στο απόσπασμα του ΔΝΤ και μας φτύνουν, γιατί δεν μπορούν να μας σκοτώσουν διότι μετά ποιον θα αρμέγουν; Ποιος να ξέρει, μπορεί και να μας σουβλίσουν... οθωμανικά τώρα που είναι της μόδας το ΄21. Υπομονή και θα μάθουμε σύντομα, διότι  η ζωή είναι πιο ευφάνταστη ακόμη κι από τους μεγαλύτερους συγγραφείς. Θα «την ακούσουμε» πάλι και κιχ δεν θα βγάλουμε διότι εδώ ούτε Τυνησία, ούτε Αλγερία ούτε Αλβανία είναι.

Το μόνο σίγουρο που τείνει να γίνει κυρίαρχη αντίληψη στη γειτονιά μας, είναι ότι η ανθρώπινη ύπαρξη έχει μικρή αξία. Σε λίγο άνθρωπος στη Ελλάδα θα σημαίνει φοροφυγάς, λαμόγιο, τρακαδόρος, τεμπέλης, ο «κύριος μαζί τα φάγαμε», αγράμματος επαναστάτης κι αλλά συναφή του ελληνικού έθνους και της ένδοξης ιστορίας του, δεξιών ή αριστερών.