Skip to main content

Θα είμαστε σε επαγρύπνηση, προειδοποιούν από το Κιλελέρ οι αγρότες

Εκπρόσωποι πολλών αγροτικών μπλόκων βρέθηκαν στο Κιλελέρ, γιορτάζοντας την ιστορική επέτειο και στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν σταματούν, ούτε αναστέλλονται, αλλά παίρνουν άλλη μορφή, υπογράμμισε από το Κιλελέρ ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας, τονίζοντας ότι «θα είμαστε σε επαγρύπνηση».

Ο κ. Μπούτας έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής το σύνθημα για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου του αγώνα των αγροτών, τα τρακτέρ των οποίων έχουν ξεκινήσει ήδη να αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται αύριο.

Εκπρόσωποι πολλών μπλόκων από τα 69 που συντάχτηκαν με το πλαίσιο των πέντε προτάσεων που παρουσιάστηκαν στην συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρωθυπουργό βρέθηκαν στο Κιλελέρ, γιορτάζοντας την ιστορική επέτειο.

Ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι «η γραμμή πάλης πρέπει να συνεχιστεί σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα φτωχά και λαϊκά στρώματα», ενώ αναφερόμενος στο «κέρδη» από την παραμονή των αγροτών στον δρόμο επί τόσες μέρες, τόνισε ότι το γεγονός ότι έχει πάει πίσω για δυο μήνες το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Ακόμη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο, αλλά συμπλήρωσε ότι αν οι αγρότες αυτό δεν το δουν σε νόμο δεν πρόκειται να πειστούν και περιμένουν να δουν να γίνονται πράξη αυτά τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες περιμένουν η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό και να δώσουν το «παρών» μαζί με το εργατικό κίνημα για να αποτρέψουν την ψήφιση του.