Skip to main content

Θα φωνάξω γερανό!

«Καρφωτές» θέσεις στάθμευσης…Ιδιωτικής Χρήσης, αγανάκτηση πεζών και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Το περιστατικό με τον οδηγό που «παρέσυρε» ένστολο στην προσπάθειά του να πάρει…πίσω το αυτοκίνητό του από το γερανοφόρο όχημα της ΕΛ. ΑΣ. είναι γνωστό. Ο δράστης αναζητείται και, αν εντοπισθεί, ενδέχεται να εξηγήσει γιατί βγήκε από τα ρούχα του και κόντεψε να σκοτώσει άνθρωπο για μια κλήση! Μέχρι τότε, έχουμε χρόνο να μετρήσουμε τις άδειες ιδιωτικής χρήσης χώρων στάθμευσης, δηλαδή τους δημόσιους χώρους που παραχωρήθηκαν δωρεάν και με το νόμο σε οργανισμούς, επίτιμους προξένους, πολιτιστικά κέντρα κτλ, κτλ.

Επίσης να ψάξουμε πόσες τέτοιες άδειες (και με ποια κριτήρια) έχουν χορηγηθεί και πότε «καθαρίζουν» οι λιγοστοί -και ακριβοί- γερανοί της τροχαίας; Ενδιαφέρον έχει π.χ. να μάθουμε γιατί με ένα τηλεφώνημα των «ιδιοκτητών» θέσεων στάθμευσης, οι υπηρεσίες (Άμεση Δράση, Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία) είναι αναγκασμένες να λειτουργούν ως άλλοι…«σεκιουριτάδες»; Επίσης τι χαρακτήρα έχουν αυτές οι «καρφωτές»; Οι προνομιούχοι - νομίμως αν όχι ηθικώς – διαμαρτύρονται εντόνως προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και σηκώνοντας στο ποδάρι όλη τη γειτονιά; Μήπως είναι διαλλακτικοί απέναντι στην κοινωνία που χρυσοπληρώνει πάρκινγκ, διότι δεν έχουν όλοι «διπλωματική ασυλία» ούτε μπάρμπα στην Κορώνη; Μερικοί ναι, άλλοι όχι. Πάντως ο νόμος τούς καλύπτει όλους, όπως και τους δημάρχους, ώστε να παραχωρούν…γη και ύδωρ.

Ο συγκοινωνιολόγος και υφυπουργός Βούγιας στη σημερινή συνέντευξη τύπου δεν αναμένεται να ασχοληθεί παρα μόνο με τις «νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχοντας στο πλευρό του τον  διευθυντή τροχαίας. Φαντάζομαι ότι πριν τις δημοτικές εκλογές, η παρουσία του γαλάζιου Δημάρχου Παπαγεωργοπουλου (ή του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Αθανάσαρου) δεν κρίθηκε -και από τις δυο πλευρές - επιβεβλημένη και πολιτικά ορθή.

Αφήστε που λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και μείωσης των κονδυλίων της Τ.Α. οι αιρετοί έχουν άλλους γκαιλεδες. Έτσι, στην εποχή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάλι…μόνοι μας είμαστε και θα πρεπει να κάνουμε υπομονή οταν πέφτουμε – κυριολεκτικά και μεταφορικά - πάνω σε τροχονόμους και γερανούς. Διαφορετικά όπως έχουν γεμίσει οι δρόμοι «ρεζερβέ» θέσεις, έτσι θα γεμίσουν και τα κρατητήρια…