Skip to main content

Θα «έσπρωχναν» στη Θεσσαλονίκη συνθετική κάνναβη - Δύο συλλήψεις

Εντοπίστηκαν σε αποθήκη με καπνικά προϊόντα - Η συνθετική κάνναβη θεωρείται πιο επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών απ' ό,τι η παραδοσιακή κάνναβη.

Ποσότητα συνθετικής κάνναβης κατάσχεσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου σε αποθήκη με καπνικά προϊόντα, στη  Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες οι οποίοι φέρονται ότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση συνολικά 60 φακελάκια, βάρους 5 γραμμαρίων το κάθε ένα.  

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη ενώ τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι στο επίδικο δείγμα τριμμένων φυτικών αποσπασμάτων που εξετάστηκε ανιχνεύτηκε ουσία η οποία ανήκει στα συνθετικά κανναβινοειδή αλλά δεν εμπίπτει στις υπάρχουσες διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών ( Ν.  4139/2013). Η συνθετική κάνναβη θεωρείται πιο επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών απ' ό,τι η παραδοσιακή κάνναβη.

Το δείγμα κρίθηκε "μη κανονικό ως προς τις ενδείξεις στην συσκευασία του" γιατί δεν αναγράφονταν εμπορική επωνυμία, διεύθυνση του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα ή του υπευθύνου διάθεσης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, η σύνθεση κι άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις ή από τα εναρμονισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ως χώρα προέλευσης φαίνεται η Ολλανδία.

 

Φωτογραφία αρχείου