Skip to main content

Τετραπλασιάσθηκε το έλλειμμα των κοινωνικών δαπανών σε μια 9ετία

Από περίπου 4 δισ. ευρώ, που ήταν το 2000, ξεπέρασε φέτος τα 14 δισ. ευρώ, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα κλείσει το συγκεκριμένο νούμερο κατά το 2010.
Τετραπλασιάστηκαν, σχεδόν, οι κοινωνικές δαπάνες για την ασφάλιση, που έκαναν οι προϋπολογισμοί του ελληνικού κράτους την τελευταία εννιαετία, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην εκτόξευση του ελλείμματος στα σημερινά γνωστά επίπεδά του. Σύμφωνα με στοιχεία που δίνονται από το υπουργείο Εργασίας, από περίπου 4 δισ. ευρώ, που ήταν το 2000, ξεπέρασε φέτος τα 14 δισ ευρώ, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα κλείσει το συγκεκριμένο νούμερο κατά το 2010, εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αυτή ακριβώς τη διάσταση αναδεικνύει σε όλες τις επαφές που πραγματοποιεί με τους κοινωνικούς εταίρους τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καταλήγει πάντα στην ίδια μόνιμη επωδό: απαιτούνται άμεσα αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η απάντηση, όμως, που παίρνει από τους συνομιλητές του δεν πρέπει να τον ...ενθουσιάζει. Κι αυτό γιατί, όπως πληροφορείται η Voria.gr, οι διαθέσεις των συνομιλητών του είναι εχθρικές σε κάθε τέτοια νύξη.