Skip to main content

Τετραμερής συνάντηση στο Βερολίνο για την ουκρανική κρίση

Τετραμερής συνάντησης στο Βερολίνο, στην οποία θα συμμετάσχουν η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουκρανία, για την ουκρανική κρίση.

Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο της τετραμερής συνάντησης στο Βερολίνο, στην οποία θα συμμετάσχουν η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο συμφώνησε να συμμετάσχει στις συνομιλίες στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

«Οι πλευρές συμφώνησαν σε μια συνάντηση αρχηγών κρατών σε σχήμα Νορμανδίας στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου ώστε να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία να εκπληρώσει το πακέτο ασφαλείας» των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανικά στρατεύματα και υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες που επιδιώκουν την αυτονομία της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 9.600 ανθρώπων από το 2014, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Δεν θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία κατά τη συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει στη συνάντηση στο Βερολίνο.