Skip to main content

Τετραήμερο «λουκέτο» στους δήμους λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα απέχουν από κάθε εργασία - Πανελλαδική απεργία Δευτέρα και Τρίτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τετραήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την ΠΟΕ - ΟΤΑ να αντιδρά στο νέο πακέτο μέτρων, το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ από την ελληνική Βουλή.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα απέχουν από κάθε εργασία, ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα, στις 11.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, την Τρίτη, στις 9.00 το πρωί, θα λάβει χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων - παρατασιούχων στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η οποία κρίνει ως παράνομα απασχολούμενος τους Συμβασιούχους - Παρατασιούχους, βάζοντας σε κίνδυνο 15.000 συμβασιούχους των δήμων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Όσον αφορά το μέτωπο της παιδείας, η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία και κάνει λόγο για «πριμοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων».