Skip to main content

Τέταρτη κυψέλη για τον ΧΥΤΑ Λάρισας

Τη σύμβαση για την κατασκευή τέταρτης κυψέλης στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων της Λάρισας υπέγραψε χθες ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Κώστα
Τη σύμβαση για την κατασκευή τέταρτης κυψέλης στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων της Λάρισας υπέγραψε χθες ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Κώστας Τζανακούλης.

Κύριος του έργου είναι ο ΦΟΔΣΑ και φορέας κατασκευής του ο δήμος Λαρισαίων, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από τις επιχορηγήσεις του Ενιαίου Φορέα και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι ένας χρόνος (365 ημερολογιακές ημέρες) με τη σχετική προθεσμία να ξεκινά από χθες, ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, όπως περιγράφεται από τη σύμβαση, για τη μελέτη και την εκτέλεση ανέρχεται στα 3,74 εκατ. ευρώ, ενώ μετά τις σχετικές εκπτώσεις του διαγωνισμού, διαμορφώνεται στα 3,3 εκατ. ευρώ. Η τέταρτη κυψέλη του ΧΥΤΑ Λάρισας αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της αποκομιδής και διάθεσης απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια και έγκειται στο γενικότερο σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων της διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου, αλλά και τη μετέπειτα δομή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την κάλυψη των αναγκών του νομού Λάρισας με ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών.