Skip to main content

Τεταμένο το κλίμα στη Νότια Κορέα μετά την καθαίρεση της προέδρου

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι θα συλλαμβάνει τους ταραξίες, την ώρα που οι υποστηρικτές της Χιε ανακοίνωναν ότι θα διοργανώσουν και άλλες διαδηλώσεις

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Κορέα, μετά την ανακοίνωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της καθαίρεσης της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε.

Σήμερα, άλλος ένας διαδηλωτής, 74 ετών σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού έχασε τις αισθήσεις του χθες στη διάρκεια επεισοδίων που σημειωθήκαν τη Σεούλ μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της Παρκ.

Στα επεισόδια σκοτώθηκαν άλλοι δύο διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής Κιμ Γιονγκ - Ντέοκ εξέφρασε «την αυξανόμενη ανησυχία του» για την ένταση πριν τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 9 Μαΐου.

«Οι εκλογές θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία να ξεπεραστούν οι διχασμοί και οι συγκρούσεις και να καταλήξουμε σε εθνική ενότητα και αρμονία» ανέφερε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Υποστηρικτές και αντίπαλοι της Παρκ είχαν συγκεντρωθεί στη Σεούλ για να παρακολουθήσουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο επικύρωσε χθες Παρασκευή την καθαίρεσή της.

Σήμερα η αστυνομία προειδοποίησε ότι θα συλλαμβάνει τους ταραξίες, την ώρα που οι υποστηρικτές της πρώην προέδρου ανακοίνωναν ότι θα διοργανώσουν και άλλες διαδηλώσεις στη Σεούλ.