Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Βίντεο από τα επεισόδια σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Σε εξέλιξη είναι δύο συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης λόγω των δύο συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν συγκέντρωση περίπου 25 μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου, που αντιδρούν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο. Σε κοντινή απόσταση, έξω από το σχολείο είναι και η αντισυγκέντρωση ομάδας περίπου 50 αντιεξουσιαστών.

Προς στιγμήν τα αίματα άναψαν όταν ένα άτομο από την Πατριωτική Ένωση πλησίασε τους αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Στο σημείο βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν ένα άτομο της Πατριωτικής Ένωσης μπήκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου δέχθηκε επίθεση με κοντάρια από τους αντιεξουσιαστές.

Η ένταση έξω από το σχολείο συνεχίστηκε και σε άλλη μια στιγμή όταν η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Ελένη Ιατρού, προπηλακίστηκε από μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου την ώρα που ήταν στον αέρα.

Παρότι τα προσφυγόπουλα αποχώρησαν από τον σχολικό χώρο καθώς ολοκληρώθηκε το σχολικό τους πρόγραμμα, οι δύο ομάδες παραμένουν στο σημείο.

Νωρίτερα τα προσφυγόπουλα είχα μπει στο σχολείο από την πίσω μεριά του κτηρίου. Εκείνη την ώρα άτομα από το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων, τα οποία έφεραν δώρα στα προσφυγόπουλα, αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους της Πατριωτικής Ένωσης, φωνάζοντάς τους «προδότες».

Η ομάδα αντεξουσιαστών μοίρασαν μάλιστα φυλλάδια, στα οποία αναγραφόταν μήνυμα στα Αραβικά.

 

Υπενθυμίζεται πως ένταση είχε προκληθεί την περασμένη Παρασκευή έξω απο το σχολείο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου.