Skip to main content

Τετ α τετ Παυλόπουλου - Μπουτάρη για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προ. Παυλόπουλο θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα του Μουσείου του Ολοκαυτώματος θα έχει αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα μεταβεί στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθούν οι εξελίξεις που υπάρχουν για τη δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος.

«Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουμε περισσότερα νέα για το πού βρίσκεται η υπόθεση», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως στη Βιέννη υπάρχουν δύο μουσεία για το Ολοκαύτωμα.

Όπως ανέφερε, «η λογική του Μουσείου είναι πως απεικονίζει την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη και την επίδραση που είχε η παρουσία στην ταυτότητα της πόλης. Γιατί λεγόταν η Θεσσαλονίκη, Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, για να συζητήσουν θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του Δήμου Θεσσαλονίκης.