Skip to main content

Με Τσίπρα, Τσακαλώτο και Μητσοτάκη θα συναντηθεί ο Μοσκοβισί

Ο κ. Μοσκοβισί θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο ο Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, όπου θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.
 
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Μοσκοβισί θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η τελετή αναγόρευσης του Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί, την στις 13.30, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή θα παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος νωρίτερα θα παρασημοφορήσει τον κ. Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί, την ίδια ημέρα, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει σύντομες δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 12.00).

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Ο Επίτροπος Μοσκοβισί είναι ένας πολιτικός  προσηλωμένος στην διατήρηση της ακεραιότητας της ευρωζώνης και την θέση της Ελλάδας εντός αυτής. Αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος, κατά την οποία ο Επίτροπος, όπως και ο Πρόεδρος Γιούνκερ παρέμειναν απαρέγκλιτα στο πλευρό της Ελλάδας και των συμφερόντων της εντός του ευρώ. Σε αυτή του την επίσκεψη, αναγνωρίζεται η προσφορά του Επιτρόπου Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης".