Skip to main content

Τέσσερις τόνους πορτοκάλια στους πρόσφυγες των Διαβατών

Αν και οι άνθρωποι έφτασαν στις 11 το πρωί στο στρατόπεδο, η εμφανής έλλειψη συντονισμού έκανε και πάλι το θαύμα της, αφού έπρεπε να περιμένουν.

Τέσσερις τόνους πορτοκάλια προσέφεραν σήμερα το πρωί στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου» στα Διαβατά οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Τα δύο σωματεία Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», σε συνεργασία με τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και εντεταλμένο για θέματα λαϊκών αγορών Μιχάλη Χριστόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών σε Θεσσαλία – Μακεδονία – Θράκη, Άγγελο Δερετζή, ενώ επρόκειτο να δώσουν δύο τόνους πορτοκαλιών, τελικώς παρέδωσαν τέσσερις.

Αν και οι άνθρωποι έφτασαν στις 11 το πρωί στο στρατόπεδο, η εμφανής έλλειψη συντονισμού έκανε και πάλι το θαύμα της, αφού έπρεπε να περιμένουν για να βρουν έναν υπεύθυνο για να παραλάβει τα πορτοκάλια και να τα διαθέσει στους πρόσφυγες.

Όπως τόνισαν οι πρόεδροι των σωματείων, τα πορτοκάλια θα παραδοθούν στους υπεύθυνους του στρατού, ώστε ακολούθως να διανεμηθούν στους πρόσφυγες. Σημείωσαν μάλιστα ότι αυτή είναι η πρώτη παρτίδα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες, ενώ θα προσπαθήσουν εκτός από τα πορτοκάλια να προσφερθούν στους πρόσφυγες και άλλα είδη από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες, έμποροι και παραγωγοί αντιμετωπίζουν το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης και δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες βοήθειας.