Skip to main content

Τέσσερις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για ληστεία, κλοπή και απόπειρα κλοπής, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποίησαν την Τετάρτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

- Συνελήφθησαν χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι, σε χώρο του  Α.Π.Θ., αφαίρεσαν από δύο ημεδαπούς δύο κινητά τηλέφωνα, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι συλληφθέντες, σε προγενέστερο χρόνο, στην περιοχή του κέντρου, διέρρηξαν Ι.Χ.Φ. και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό του, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ενώ από την κατοχή του 24χρονου κατασχέθηκε επιπρόσθετα, μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον προέκυψε ότι, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε μία απόφαση για κλοπή, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, ενώ σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μια απόφαση για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (30) ημερών.

- Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει  από κολώνα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και από έτερη καλωδιακή εγκατάσταση, δύο κουλούρες χαλκού - αλουμινίου συνολικού μήκους 60 περίπου μέτρων, αξίας 1.300 ευρώ περίπου. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ζευγάρι γάντια, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, μία μεταλλική τανάλια και ένας μεταλλικός λοστός.

- Συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφού παραβίασε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εισήλθε στο εσωτερικό του και αποπειράθηκε να το θέσει σε λειτουργία.

Επιπλέον προέκυψε ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών, για τα αδικήματα της κλοπής, οπλοκατοχής – οπλοφορίας και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.