Skip to main content

Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς λόγω διαφορών στην Αλεξανδρούπολη

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, κάνναβη, ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα αεροβόλο όπλο, χρήματα, δίκυκλο κ.α.

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, συνολικά τέσσερα άτομα, ελληνικής καταγωγής για τον εμπρησμό επτά οχημάτων που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018, στην Αλεξανδρούπολη.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 70, 65, 38 και 21 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της εκβίασης, καθώς επίσης για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 70χρονος δράστης, έχοντας ποινικές και αστικές διαφορές με έναν 56χρονο ημεδαπό, έδωσε εντολή στον 65χρονο να προβεί στον εκβιασμό του 56χρονου, της οικογένειας του και των συνεργατών του.

Ακολούθως, ο 65χρονος συνεργάστηκε τουλάχιστον με τους άλλους δύο δράστες, προκειμένου να προβούν στον εμπρησμό έξι οχημάτων, τα οποία ανήκουν στον 56χρονο, σε μέλη της οικογένειας του και σε συνεργάτη του, καθώς και ενός οχήματος που ανήκει σε μια 49χρονη ημεδαπή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε μία επιχείρηση, καθώς επίσης και από την κατοχή τους, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 25 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 1 μαχαίρι, 1 τσεκούρι, 1 αεροβόλο όπλο, 1 δίκυκλη μοτοσυκλέτα, 1.100 ευρώ περίπου και 12 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.