Skip to main content

Πέντε συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι πρώτες τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9.00 και στις 11.00 αντίστοιχα - Στις 3.30 η διαμαρτυρία του συντονιστικού συλλογικοτήτων.

Πέντε συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.) θα συγκεντρωθούν στα Δικαστήρια στις 9.00 ως ένδειξη αλληλεγγύης σε έτερο μέλος, που δεν έχει λάβει ακόμα τα δεδουλευμένα του από φροντιστήριο στο οποίο εργαζόταν.

Την ίδια ώρα στο δικαστικό Μέγαρο θα βρίσκεται και ο Σύλλογος ''Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος'' και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης σε 8 άτομα των οποίων η ποινική υπόθεση εκδικάζεται σήμερα και σχετίζεται με το Άγιο Όρος.

Ακόμα, μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής θα συγκεντρωθούν στις 11.00 στην πλατεία Κατούνη και έπειτα θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις έξω από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στα οποία οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αργότερα, στις 13:00, μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στα Δικαστήρια, ως ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη του Συντονιστικού στα οποία έχουν ασκηθεί διώξεις. Συγκεκριμένα, την ίδια ώρα ο Ηλίας Σμήλιος θα παρουσιαστεί στην πταισματοδίκη για να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα, σε σχέση με τη δίωξη που έχει γίνει σε βάρος του, για τη συμμετοχή στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Τέλος, το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει, όπως κάθε Τετάρτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από τα δικαστήρια στις 15:30.