Skip to main content

Τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση του Γ.Γ. στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Στόχος του νέου προέδρου Ν. Καραμούζη είναι η αποτελεσματικότερη συνεργασία των τραπεζών με τις εποπτικές αρχές σε Ελλάδα και ΕΕ.

Εντός των ημερών αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) να καταλήξει στον διορισμό νέου γενικού γραμματέα μετά την αποχώρηση του κ. Χρήστου Γκόρτσου. Υποψήφιοι για τη θέση είναι:

- Η κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, νομικός, με εμπειρία στην τραπεζική διοίκηση και πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

- Ο κ. Αρης Ξενόφος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με πολυετή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

- Η κ. Ελένη Λουρή, οικονομολόγος και πρώην υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

- Ο κ. Γιώργος Πεχλιβανίδης, με πολυετή επίσης εμπειρία στον τραπεζικό τομέα σε ηγετικές θέσεις στην Εθνική Τράπεζα, στην τράπεζα Πειραιώς και στον όμιλο της Eurobank.

Όπως γράφει η Καθημερινή, στόχος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών υπό τη διοίκηση του νέου προέδρου της κ. Νίκου Καραμούζη, είναι η αποτελεσματικότερη συνεργασία των τραπεζών με τις εποπτικές αρχές. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά τραπεζικά στελέχη, οι επόπτες δεν είναι πλέον μόνο στην Αθήνα, αλλά κυρίως στη Φρανκφούρτη και για τον λόγο αυτό εξετάζεται η δημιουργία γραφείου στην πόλη όπου εδρεύουν τόσο η ΕΚΤ όσο και ο SSM.