Skip to main content

Τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα 910.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Τα τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν σε περιοχές της επαρχίας Λαγκαδά και εγκρίθηκαν από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Στη διευθέτηση χειμάρρων, προκειμένου να προστατευτούν από τη διάβρωση, αλλά και στις αναγκαίες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις συνολικά τεσσάρων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε συνολικό κονδύλι 910.000 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις τέσσερις περιοχές.

Το πρώτο έργο αφορά στον οικισμό της Λευκούδας, όπου προγραμματίζεται να γίνει «θεραπεία διαβρώσεων κοίτης σε χείμαρρο» της περιοχής στην είσοδο του οικισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 210.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά στα Κάτω Στεφανινά, όπου προγραμματίζεται να γίνει «βελτίωση της παροχετευτικής ικανότητας χειμάρρου» της περιοχής, με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ.

Το τρίτο έργο αφορά στην αποκατάσταση της ροής σε χείμαρρο στην περιοχή της εισόδου του οικισμού Λίμνης, με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Το τέταρτο έργο αφορά στη συντήρηση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων επί της επαρχιακής οδού 15 (Λαγκαδάς - Προφήτης - Ρεντίνα δια Κοχλικού - Δρακοντίου - Ευαγγελισμού και Μεγάλης Βόλβης), με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Και τα τέσσερα έργα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι εργασίες, μετά την έγκρισή τους από τη Μητροπολιτική Επιτροπή, αναμένεται να αρχίσουν άμεσα, προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν από την επόμενη χειμερινή περίοδο.