Skip to main content

ΤΕΡΝΑ: Εξαγορά της ΕΤΑΔΕ από την ΜΕΤΚΑ έναντι 42,515 εκατ. ευρώ

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΜΕΤΚΑ για την εξαγορά της κατά 100% θυγατρική της εταιρείας ΕΤΑΔΕ, έναντι 42,515 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ.
Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΜΕΤΚΑ για την εξαγορά της κατά 100% θυγατρική της εταιρείας, Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Δυτικής Ελλάδος (ΕΤΑΔΕ) ΑΕ, έναντι 42,515 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ (100% θυγατρική της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΤΑΔΕ διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4.426,95 τ.μ. επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 30,58 στρεμμάτων στην Αμφίκλεια Λοκρίδας και δραστηριοποιείται στη βιομηχανοποίηση μηχανολογικού εξοπλισμού, την κατασκευή ολοκληρωμένων υδροηλεκτρικών έργων (turn key projects) καθώς και τη συντήρηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η ΕΤΑΔΕ συμμετέχει με ποσοστό 90% στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει, για λογαριασμό της ΔΕΗ, την κατασκευή του έργου ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5, προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά της η ΜΕΤΚΑ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι στην ίδια κοινοπραξία συμμετέχει και η ίδια με ποσοστό 10% το οποίο και διατηρεί όπως και το 100% της σύμβασης 6ετούς συντήρησης του έργου προϋπολογισμού περίπου ευρώ 94 εκ. που πρόκειται να υπογραφεί με τη ΔΕΗ το αργότερο έως 15.7.2010.

Όπως υπογραμμίζεται από τη ΜΕΤΚΑ, η άνω των δύο ετών αναστολή των εργασιών του ΑΗΣ Αλιβερίου 5 και η συνέπεια της μετάθεσης της εκτέλεσης του έργου σε χρόνο που συμπίπτει με την εκτέλεση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5, ανέδειξαν την πώληση της ΕΤΑΔΕ ως προσφορότερη για την προστασία των συμφερόντων της και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.