Skip to main content

Τέρενς Κουίκ για Τζο Μπάιντεν: Τελικά η διπλωματία της γραβάτας δεν πήγε χαμένη

Ο πρώην υφυπουργός αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν που ο νυν πλανητάρχης του είχε ζητήσει να αλλάξουν γραβάτες.

«Εξαιρετικά τιμητικό» χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να φορέσει κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες που είχε χαρίσει ο ίδιος στον Τζο Μπάιντεν πριν από πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζο Μπάιντεν φόρεσε ελληνική γραβάτα και συστήθηκε ως... Μπαϊντενόπουλος στον Μητσοτάκη

Σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική» ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της συνάντησης που είχε μαζί του το καλοκαίρι του 2017 ως υφυπουργός Εξωτερικών, κατά την οποία ο Τζο Μπάιντεν τού ζήτησε να ανταλλάξουν γραβάτες.

«Όταν μου ζήτησε εκείνο το βράδυ να ανταλλάξουμε γραβάτες με τα ελληνικά σημαιάκια τον ρώτησα πού θα τη βάλει. Μου είπε ότι έχει πολλούς Έλληνες φίλους και ότι κάποια στιγμή θα τη φορέσει. Δεν περίμενα ότι θα την είχε φυλαγμένη πέντε ολόκληρα χρόνια για να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να τη φορέσει. Ομολογώ – και δεν το λέω σε επίπεδο προσώπων, αλλά σε επίπεδο Ελλάδας - ότι είναι εξαιρετικά τιμητικό να φοράει πρόεδρος των ΗΠΑ γραβάτα της χώρας του πρωθυπουργού που τον επισκέπτεται στον Λευκό Οίκο».

Όπως παρατήρησε ο κ. Κουίκ «αυτή ήταν η γραβάτα της Ελλάδας» που «σημειολογικά δείχνει πράγματι την αγάπη που έχει για την πατρίδα μας».

«Αυτή η γραβάτα έκανε αίσθηση, καθώς ο Μπάιντεν τίμησε την Ελλάδα και τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τελικά η διπλωματία της γραβάτας δεν πήγε χαμένη» σημείωσε ο κ. Κουίκ.