Skip to main content

ΤΑΙΠΕΔ: Συνάντηση με τον προτιμώμενο επενδυτή του ΟΛΘ

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοπραξίας Deutsche Invest Equity Partners GmbH - Belterra Investments Ltd. (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) - Terminal Link SAS, είχε σήμερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω εταιρείες ανακηρύχθηκαν ως προτιμώμενος επενδυτής για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο φάκελος της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει ήδη υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Εκ μέρους των επενδυτών στη συνάντηση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Θεοφάνης (συντονιστής της ένωσης), ο Alexander von Mellenthin (διευθύνων σύμβουλος της DIEP GmbH), ο Boris Wenzel (διευθύνων σύμβουλος της Terminal Link SAS), ο Arthur Davidyan (διευθύνων σύμβουλος του DIMERA Group- BELTERRA Investments Ltd) και ο Marco Raniolo (γενικός διευθυντής της CMA CGM Greece).

Σημειώνεται ότι χθες η κοινοπραξία, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την επιθυμία της για ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό ώστε να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΛΘ (δείτε εδώ).