Skip to main content

Το υπερ - ΤΑΙΠΕΔ που ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας θα έχει σημαντική αυτονομία στη διαχείριση των ακινήτων, χωρίς η νέα εταιρεία να εντάσσεται στο νέο υπέρ-ταμείο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, θα είναι αυτή που δημιουργεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο χαρτοφυλάκιο της θα περιέλθουν ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη τη χώρα. Είτε αυτά είναι ενεργά είτε ανενεργα και των τριών Όπλων.

Βάσει του νόμου που προβλέπει τη σύσταση του νέου οργανισμού, ο εκάστοτε υπουργός (σήμερα ως γνωστόν είναι ο κ. Πάνος Καμμένος), θα έχει σημαντική αυτονομία ως προς τη διαχείριση τους. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, θα έχει τον τελικό λόγο, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι η εταιρεία αυτή δεν εντάσσεται στο νέο υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων!

Κατά συνέπεια, η δύναμη - σε οικονομικό επίπεδο - που αποκτά το Πενταγωνο, μπορεί, υπό όρους, να αποδειχθεί τεράστια. Ιδιαίτερα, αν γίνει σωστή διαχείριση των προοπτικών που διανοίγονται. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει διευκρινισθεί αν στο νέο Ταμείο θα ενταχθούν και τα ακίνητα των κάθε είδους ασφαλιστικών οργανισμών των τριών Όπλων. Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, το ύψος της αξίας του χαρτοφυλάκιο θα εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο!