Skip to main content

ΤΕΝΑ: 2.500 Θεσσαλονικείς περπάτησαν και έτρεξαν για το περιβάλλον

Στόχος ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ειδικών καθαριστικών υλικών και εργαλείων που θα αξιοποιηθούν για τον καθαρισμό της Νέας Παραλίας.

Περισσότεροι από 2.500 Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της TENA, να τρέξουν και να περπατήσουν στις «Πράσινες Διαδρομές», προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης Los Lampicos. Στόχος της ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Μασούτης» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ειδικών καθαριστικών υλικών και εργαλείων που θα αξιοποιηθούν για τον καθαρισμό της Νέας Παραλίας, μέσα από σειρά δράσεων της οργάνωσης.

Οι «Πράσινες Διαδρομές» εγκαινιάστηκαν σε επιλεγμένα καταστήματα Μασούτης στις αρχές του μήνα όπου οι πελάτες έπαιρναν δωρεάν από την ΤΕΝΑ τους ειδικούς βηματομετρητές, ώστε να συγκεντρώνουν βήματα κατά τη διάρκεια των αγορών τους, ενισχύοντας τον σκοπό. Η περιβαλλοντική δράση κορυφώθηκε στις 8 Ιουνίου, όπου πολίτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην «Ελιά του Μασούτη» στο Λευκό Πύργο, για να περπατήσουν και να τρέξουν στη Νέα Παραλία, στηρίζοντας τη δράση. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα βήματα που συγκεντρώθηκαν καλύπτουν την απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα δύο φορές!

«Είμαστε χαρούμενοι από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για τη στήριξη της ομάδας μας. Η προσπάθειά μας για την καθαριότητα της Νέας Παραλίας, πέρα από τη δωρεά κάποιων ειδικών καθαριστικών, γίνεται με πόρους των ίδιων των μελών. Με το ποσό που συγκεντρώθηκε θα καταφέρουμε να προμηθευτούμε τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα κάνει τη δράση μας πολύ πιο αποτελεσματική», ανέφερε η κ. Σουζάνα Καϊλάρη, μέλος της ομάδας των Los Lampicos. «Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΤΕΝΑ για αυτή την πρωτοβουλία αλλά και όλο τον κόσμο που «συγκέντρωσε βήματα» για την ομάδα μας, και τον καλούμε να έρθει μαζί μας για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μας πιο όμορφη και πιο καθαρή», συμπλήρωσε η κ. Καϊλάρη.