Skip to main content

Τέμπη: Τι αντίκρισε ο διασώστης της ΕΜΑΚ Γιάννης Παπαγιαννάκης και ξέσπασε σε δάκρυα (vid)

Τι ήταν αυτό που είδε και τον έκανε να γονατίσει

Μία συγκλονιστική φωτογραφία που μαρτυρά τον πόνο και την απόγνωση ενός άνδρα της ΕΜΑΚ έγινε viral την πρώτη ημέρα μετά το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον πυροσβέστη της ΕΜΑΚ, Γιάννη Παπαγιαννάκη, να λυγίζει πάνω από καθίσματα της μοιραίας αμαξοστοιχίας τα οποία βρίσκονταν δίπλα σε έναν σωρό από τσαλακωμένα μέταλλα. Ο πόνος του άνδρα της ΕΜΑΚ που αντίκρισε τις εικόνες αυτές δεν μπορεί να κρυφτεί.

Η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της υπηρεσίας του

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (8/3) στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαγιαννάκης αποκάλυψε τι ήταν αυτό που είδε και τον έκανε να γονατίσει.

«Εκείνη τη στιγμή που με απαθανάτισε ο φακός χωρίς να το γνωρίζω, ήμουν πάνω από τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας, ρούχα, καλλυντικά σκεπασμένα με αίμα και κομμάτια από τη σάρκα της», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε για τη θλίψη και την οργή που ένιωσε φτάνοντας στο σημείο και παραδέχτηκε ότι ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις μετά από δυστυχήματα, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.

Μεταξύ άλλων, ο άνδρας της ΕΜΑΚ είπε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που είχε, ήταν το χειροκρότημα των παιδιών που προπονεί στο κολυμβητήριο, όταν τον υποδέχτηκαν στην πρώτη προπόνηση μετά την τραγωδία.