Skip to main content

Τέμπη: Καραβάνια προσφύγων ξεκίνησαν πεζή για την Ειδομένη! (vid)

Πολυπληθής ομάδα προσφύγων που είχε «μπλοκαριστεί» από την ΕΛΑΣ στο σημείο, ξεκίνησε για την Ειδομένη... με τα πόδια, αιφνιδιάζοντας την Αστυνομία

Πρωτοφανείς εικόνες που πιθανότατα θα μεταδοθούν διεθνώς εκτυλίχθηκαν σήμερα μετά τις 11:00 στην κοιλάδα των Τεμπών. Πολυπληθής ομάδα προσφύγων που είχε «μπλοκαριστεί» από την ΕΛΑΣ στο σημείο, ξεκίνησε για την Ειδομένη... με τα πόδια, αιφνιδιάζοντας εντελώς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, την ώρα που στην εθνική οδό κυκλοφορούσαν και πάλι ΙΧ και νταλίκες, οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κατέβηκαν στο οδόστρωμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, απελπισμένοι από την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν, πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν πεζή, με τις αποσκευές στην πλάτη, αδιαφορώντας για τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την κοιλάδα από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Όπως έλεγαν σε παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, «δεν αντέχουμε άλλο και δεν μας ενδιαφέρει πότε θα φτάσουμε. Έχουμε μικρά παιδιά και πρέπει να φύγουμε από εδώ».

Τελικά, αφού διήνυσαν απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, εμποδίζοντας τη διέλευσή τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Αστυνομία, λεωφορεία από τη Λάρισα πρόκειται να φθάσουν στο σημείο το επόμενο διάστημα, ώστε οι πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε αυτά και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ειδομένη.