Skip to main content

Τέλος στην «οδύσσεια» των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επικύρωσε τη νομιμότητα των συμβάσεων που ανέθεσε η νομαρχία στα ταξιδιωτικά γραφεία για τη μετακίνηση μαθητών.
Αίσιο τέλος έλαβε το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών για το νομό Θεσσαλονίκης με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), το οποίο επικύρωσε τη νομιμότητα των συμβάσεων που ανέθεσε η νομαρχία στα ταξιδιωτικά γραφεία για τη μετακίνηση μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στα σχολεία τους, λόγω αποστάσεων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΑΘ, το ΕΣ επανεξέτασε και συνεκτίμησε τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τα οποία αποδεικνύουν ότι είναι απαραίτητα όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν στην πρόταση σύμβασης, διότι αυτό εξυπηρετεί τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών. Επίσης, το κόστος της μεταφοράς τους κρίθηκε ότι μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση.

«Όλες μας οι ενέργειες μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των μαθητών και των γονέων. Όπως μέχρι σήμερα με ευθύνη μας μεταφέραμε όλους τους μαθητές με δημόσια μέσα μεταφοράς που εγγυώνται την ασφάλεια και την ακρίβεια του μεταφορικού έργου, χωρίς ποτέ να έχουμε κανένα πρόβλημα, έτσι θα συνεχίσουμε», δήλωσε σχετικά ο κ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο συντονιστής του νομαρχιακού έργου, Γιώργος Τσαμασλής, υπογράμμισε ότι «οι ενέργειες για τη νέα σύμβαση, που η προκήρυξή της δημοσιοποιήθηκε για τη σχολική περίοδο 2010-2011, κινείται ακριβώς στο ίδιο πνεύμα, συγχωνεύοντας δρομολόγια για να περιορίσουμε τη δαπάνη, χωρίς όμως να μειώσουμε την εξυπηρέτηση».

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις των λεωφορειούχων έληξαν το Φεβρουάριο και δεν ανανεώθηκαν, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την απαιτούμενη δαπάνη, παρ΄ όλο που το υπουργείο Παιδείας έδωσε τις πιστώσεις. Η ΝΑΘ από την πλευρά της μισθώσει με ευθύνη της λεωφορεία ταξιδιωτικών γραφείων, ώστε να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία του νομού, εν αναμονή της απόφασης του ΕΣ.