Skip to main content

Τέλος για τους New York Times στην Ευρώπη - Μόνο σε ιντερνετική έκδοση

Η εφημερίδα θα ρίξει το βάρος της στην ιντερνετική έκδοση, γεγονός το οποίο, από μόνο του, συνιστά μια σημαντική αλλαγή στα εκδοτικά δεδομένα.

Τέλος εποχής και για την International New York Times. Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα «γραφεία Ευρώπης», με έδρα το Παρίσι, απ' όπου εξέδιδε το ευρωπαϊκό της φύλλο.

Η εφημερίδα θα ρίξει το βάρος της στην ιντερνετική έκδοση, γεγονός το οποίο, από μόνο του, συνιστά μια σημαντική αλλαγή στα εκδοτικά δεδομένα της γηραιάς ηπείρου, για μια ακόμα φορά, το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι ΝΥΤ είχαν αλλάξει το λογότυπο της ευρωπαϊκής τους έκδοσης από Internationa Herlad Tribune σε International New York Times, αλλά η κίνηση αυτή δεν στάθηκε ικανή για να σώσει την "ευρωπαϊκή" έκδοση της μεγαλύτερης αμερικανικής εφημερίδας.

Αυτή, όμως, δεν είναι η μοναδική σοβαρή αλλαγή που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα και αφορά στην ευρωπαική παρουσία των ΝΥΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν οριστικά και οι σχέσεις της El Pais με την New York Times. Αιτία; Ένας αρθρογράφος της πρώτης, έγραψε ένα άρθρο στη δεύτερη, στο οποίο υποστήριζε ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου στην Ισπανία και στην εφημερίδα του, λόγω της εξάρτησης από τα τραπεζικό χρήμα. El Pais και New York Times είχαν στενές – εκδοτικές και όχι μόνο – σχέσεις για πάνω από 30 χρόνια...