Skip to main content

Τέλος εγγραφής 400 ευρώ/χρόνο στα πανεπιστήμια προτείνει ο Μπουτάρης

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι με το συγκεκριμένο τέλος θα καλύπτονται ανάγκες των πανεπιστημίων - Πώς σχολίασε ο Καλαφάτης την πρόταση.

Πρόταση για την επιβολή ειδικού τέλους για τα πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε ότι η πρότασή του θα ανακοινωθεί σε επόμενη συνεδρίαση. «Διαβάζω τις αλλαγές που προωθούνται στα πανεπιστήμια. Με αυτή την αφορμή, πιστεύω ότι ο δήμος πρέπει να παρέμβει για να καθιερωθεί στα πανεπιστήμια ένα τέλος εγγραφής. Μπορεί να είναι της τάξης 300- 400 ευρώ το χρόνο. Δεν θέλω να ακούσω τίποτα. Όταν κάποιος, ο οποίος πληρώνει 8.000 – 10.000 ευρώ το χρόνο για φροντιστήρια για να περάσει το παιδί του στο πανεπιστήμιο, δεν μπορώ να πιστεύω ότι θα έχει αντίρρηση», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες.

Όπως εξήγησε με το συγκεκριμένο τέλος θα καλύπτονται ανάγκες των πανεπιστημίων. «Δεν έχουν ούτε χαρτί για αντίγραφα τα πανεπιστήμια», τόνισε ο δήμαρχος.

Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Μπουτάρη, ο επικεφαλής τη μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις. «Συμμετοχή δεν έχει ο δήμος, αλλά παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε», απάντησε ο δήμαρχος.