Skip to main content

Τελικός: Στο άνω διάζωμα οι οπαδοί της μίας ομάδας, προτείνει η ΕΛΑΣ

Τι ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για όσα έγιναν στη χθεσινή, πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν, αλλά και τις εισηγήσεις που υπήρξαν, στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έδωσε στη δημοσιότητα χθες η ΕΠΟ.

Η πρόταση της Αστυνομίας είναι να διατεθούν 13.000 σε κάθε ομάδα, κάτι που, όμως, δεν φάνηκε να αποδέχονται οι Δικέφαλοι. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, 4.000 εισιτήρια θα διαθέσει η ΕΠΟ, ενώ η θέση της ΕΛΑΣ είναι ότι οι οπαδοί της μίας εκ των δύο φιναλίστ ομάδων να βρεθούν στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση:

«Η 1η οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2017/18, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ (επικεφαλής ο κ. Μ. Λυσσάνδρου), της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (επικεφαλής ο κ. Μ. Γκαγκάτσης), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Βουτσελάς) και του ΟΑΚΑ (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής).

Την έναρξη της προετοιμασίας διοργάνωσης του τελικού χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ε. Γραμμένος, ο οποίος στην εισήγησή του προς τους παρισταμένους ανέφερε: «Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος πρέπει να αποτελέσει γιορτή και να στείλει οριστικά στο παρελθόν συμπεριφορές που πλήγωσαν το ποδόσφαιρο. Αποτελεί στοίχημα και για τους δύο φιναλίστ να δείξουν ένα νέο δρόμο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το επιτυχές αποτέλεσμα. Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει την δουλειά της και το έχει αποδείξει εμπράκτως, πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε όρους που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέα εποχή. Η επιλογή του ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε πριν προκύψει το ζευγάρι του τελικού, και πέραν των διατάξεων της προκήρυξης, επελέγη για να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ποδοσφαιρικής γιορτής σε ένα μεγάλο γήπεδο».

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του τελικού και την κατανομή των εισιτηρίων, η Ελληνική Αστυνομία πρότεινε να δοθούν 13.000 εισιτήρια σε κάθε ΠΑΕ και 4.000 στην ΕΠΟ, το άνω διάζωμα να διατεθεί σε μία μόνον ΠΑΕ, και να γίνουν έργα βελτίωσης στο ΟΑΚΑ, με βασικούς άξονες το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και τον διαχωρισμό των οπαδών.

Επέμεινε ιδιαίτερα στη βοήθεια των ΠΑΕ στην εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας και τον πλήρη διαχωρισμό των οπαδών των δύο φιναλίστ στις κερκίδες, τις προσβάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Από την Ε.Π.Ο. και τις ΠΑΕ ζητήθηκε η αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων που θα διαθέσει κάθε ΠΑΕ, καθώς και το σχέδιο φιλοξενίας θεατών στο άνω διάζωμα και η Ελληνική Αστυνομία επιφυλάχθηκε να απαντήσει, προκειμένου να επανεξετάσει τα επιχειρησιακά της σχέδια,  έως τη νέα σύσκεψη, που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα αναλάβει την ευθύνη των τεχνικών παρεμβάσεων, καθ΄ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. και με τη συνεργασία της Ε.Π.Ο..

Η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε τα εξής:

• Θα διενεργηθεί άμεσα διαγωνισμός για τον πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας (security).
• Τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ. και όχι ιδιωτική εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας.
• Κάθε ΠΑΕ θα λάβει προς διάθεση 10 VVIP και 200 VIP προσκλήσεις στις θύρες Ρ1, Ρ2, 23 και 29.
• Τα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα λειτουργήσουν μόνον για τις προσκλήσεις της Ε.Π.Ο. και θα δοθούν από 10 σε κάθε ΠΑΕ για τις ανάγκες επισήμων».