Skip to main content

Τελικώς, δεν υφίσταται επενδυτικό ενδιαφέρον για τη JetOil

Ποιος ήταν ο επενδυτής που «κρύβονταν» τόσο καιρό πίσω από το αμερικάνικο fund, που είχε παρουσιασθεί και τον εκπροσωπούσε;

Απορρίφθηκε τελικώς το αίτημα μιας από τις πιστώτριες τράπεζες (πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την Alpha Bank) να αρθεί το καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές για την εταιρία πετρελαιοειδών JetOil, του ομίλου Μαμιδάκη. Σχετικά, η Voria.gr σας είχε γράψει αρχές της εβδομάδας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από το δικαστήριο κρίθηκε πως δεν υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση. Αλλιώς θα ήρε το καθεστώς, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επί της ουσίας.

Ποιος ήταν ο επενδυτής που «κρύβονταν» τόσο καιρό πίσω από το αμερικάνικο fund, που είχε παρουσιασθεί και τον εκπροσωπούσε; Κατά πληροφορίες, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης. Ο εν λόγω, στις ΗΠΑ, πέραν όλων των άλλων, ασχολείται και με την εμπορία πετρελαιοειδών, στη λιανική. Κατά συνέπεια, είχε την εμπειρία και λογικά θα μπορούσε να ασχοληθεί και με την περίπτωση. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ιστορία δεν είχε το βάθος που αναμένονταν.

Η εξέλιξη μάλλον ήταν αναμενόμενη. Αν το ενδιαφέρον ήταν σοβαρό, δεν θα είχε αυτοκτονήσει ο πρόεδρος της εταιρείας, από τη στιγμή μάλιστα που το υποτιθέμενο ενδιαφέρον είχε εκφρασθεί πριν από το μοιραίο Σάββατο. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν όσοι βρίσκονταν σε γνώση του θέματος, από την πρώτη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ήταν μια ευκαιρία, που εξετάστηκε, πριν αποκλειστεί.