Skip to main content

Τελικός: Από 13.000 εισιτήρια σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πρότεινε η αστυνομία

Η Αστυνομία προτείνει πολύ μικρότερο αριθμό εισιτηρίων για κάθε ομάδα, σε σχέση με τον τελευταίο τελικό που έγινε στο ίδιο γήπεδο, το 2014

Γενναία περικοπή φαίνεται πως θα υπάρξει στον αριθμό των εισιτηρίων που θα διατεθούν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, στο ΟΑΚΑ, σε σχέση με την τελευταία φορά που διεξήχθη αντίστοιχος αγώνας στην Καλογρέζα, παρουσία οπαδών, το 2014.

Συγκεκριμένα, εκείνη τη σεζόν, στον τελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (1-4), είχαν δοθεί σε κάθε ομάδα από 21.300 εισιτήρια, ενώ φέτος, η Ελληνική Αστυνομία προτείνει τη διάθεση σε έκαστο Δικέφαλο για τις ανάγκες των οπαδών τους από μόλις 13.000!

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ πρότεινε να δοθούν 13.000 εισιτήρια σε κάθε ΠΑΕ και 4.000 στην ΕΠΟ, το άνω διάζωμα να διατεθεί σε μία μόνον ΠΑΕ, και να γίνουν έργα βελτίωσης στο ΟΑΚΑ, με βασικούς άξονες το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και τον διαχωρισμό των οπαδών.

H ΕΠΟ πρότεινε να δοθούν από 22.000 εισιτήρια σε κάθε φιναλίστ, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαφώνησαν κάθετα με τη θέση της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι με τόσα εισιτήρια δεν μπορεί να γίνει τελικό.

Νέα σύσκεψη για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις. Στο μεσοδιάστημα, η ΕΛΑΣ θα προχωρήσεις σε νέες διαβουλεύσεις με την ηγεσία της.

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να έθεσε και θέμα για την έδρα διεξαγωγής του τελικού, όμως ο Βαγγέλης Γραμμένος, ξεκαθάρισε ότι η έδρα του τελικού είναι οριστική και δεν αλλάζει.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε:

«Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος πρέπει να αποτελέσει γιορτή και να στείλει οριστικά στο παρελθόν συμπεριφορές που πλήγωσαν το ποδόσφαιρο. Αποτελεί στοίχημα και για τους δύο φιναλίστ να δείξουν ένα νέο δρόμο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το επιτυχές αποτέλεσμα. Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει την δουλειά της και το έχει αποδείξει εμπράκτως, πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε όρους που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέα εποχή. Η επιλογή του ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε πριν προκύψει το ζευγάρι του τελικού, και πέραν των διατάξεων της προκήρυξης, επελέγη για να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ποδοσφαιρικής γιορτής σε ένα μεγάλο γήπεδο».

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα εξής:

• Θα διενεργηθεί άμεσα διαγωνισμός για τον πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας (security).
• Τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ. και όχι ιδιωτική εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας.
• Κάθε ΠΑΕ θα λάβει προς διάθεση 10 VVIP και 200 VIP προσκλήσεις στις θύρες Ρ1, Ρ2, 23 και 29.
• Τα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα λειτουργήσουν μόνον για τις προσκλήσεις της Ε.Π.Ο. και θα δοθούν από 10 σε κάθε ΠΑΕ για τις ανάγκες επισήμων.