Skip to main content

Τελευταίο τεστ της Εθνικής μπάσκετ κόντρα στη Γερμανία πριν το Παγκόσμιο

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία για κάποια τελικά συμπεράσματα πριν το ταξίδι στη Μανίλα για την τελική φάση της διοργάνωσης

Το τελευταίο της φιλικό πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο δίνει απόψε η Εθνική ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μία ημέρα μετά την ήττα από την Αμερική, θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία (19:00, Action 24, COSMOTE Sport 4).

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία για κάποια τελικά συμπεράσματα πριν το ταξίδι στη Μανίλα για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Το ρόστερ της Γερμανίας: Ντένις Σρέντερ (Ράπτορς), Φραντς Βάγκνερ (Μάτζικ), Μόριτς Βάγκνερ (Μάτζικ), Ντάνιελ Τάις (Πέισερς), Άιζακ Μπονγκά (Μπάγερν), Νιλς Γκιφάι (Μπάγερν), Γιούστους Χόλατς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Ντέιβιντ Κράμερ (Μπράουνσβαϊγκ), Γιοχάνες Βόιτμαν (Αρμάνι Μιλάνο), Μαόντο Λο (Αρμάνι Μιλάνο), Αντρέας Ομπστ (Mπάγερν), Γιοχάνες Τίμαν (Άλμπα Βερολίνου).

Η προϊστορία με Γερμανία σε επίπεδο Ανδρών

Η αποψινή θα είναι η 54η φορά που Ελλάδα και Γερμανία θα αναμετρηθούν σε επίπεδο Ανδρών. Ανεξίτηλη στη μνήμη όλων έχει μείνει η μονομαχία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, όταν η «επίσημη αγαπημένη» είχε επικρατήσει 78-62 κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η ελληνική ομάδα έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με 35, ωστόσο ηττήθηκε στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 με 107-96 για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ