Skip to main content

Τελετή τιμής για τον έφεδρο Λοχία Δημήτρη Ίτσιο στο όρος Μπέλες (φωτο)

Ο Δημήτρης Ίτσιος έπεσε μαχόμενος κατά των ναζιστικών δυνάμεων εισβολής τον Απρίλιο του 1941. Η τελετή έγινε παρουσία των κ. Καμμένου και κ. Τσαρουχά.

Τελετή προς τιμή του ήρωα έφεδρου Λοχία (ΠΖ) Δημήτρη Ίτσιου, που έπεσε μαχόμενος κατά των ναζιστικών δυνάμεων εισβολής τον Απρίλιο του 1941 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πολυβολείο Π8, στο όρος Μπέλες, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασιλείου Τελλίδη.  

"Η θυσία του Λοχία Ίτσιου, αλλά και ο ηρωικός αγώνας που έδωσε μέσα από το πολυβολείο μαζί με τους τρεις συμπολεμιστές του - μεταξύ αυτών και ο ήρωας που σήμερα έχουμε την ύψιστη τιμή να βρίσκεται κοντά μας - δείχνει το μεγαλείο και τη δύναμη της ελληνικής ψυχής, την πίστη στα ιδανικά που γαλούχησαν γενιές και γενιές σε αυτόν τον τόπο από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν" ανέφερε ο Πάνος Κάμμένος δηλώνοντας ευττυχής που "μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όχι μόνο το γιο, αλλά και την εγγονή του ήρωα Λοχία Ίτσιου, αισθανόμενος ότι αυτό το «ευχαριστώ» προέρχεται από τις καρδιές ολόκληρου του ελληνικού λαού".

"Αισθάνομαι διπλά ευτυχής που γνωρίζω από κοντά έναν από τους τέσσερις υπερασπιστές του πολυβολείου Π8, που του έσφιξα το χέρι και αντίκρισα το βλέμμα του. Για εμένα ο Στρατιώτης Ιωάννης Κοζάρτσης αντιπροσωπεύει όλους τους πολεμιστές του 1940-41, που έγραψαν με ανεξίτηλο μελάνι και χρυσά γράμματα τη δική τους ένδοξη σελίδα στο βιβλίο της ελληνικής Ιστορίας" τόνισε ακόμα ο υπουργός και συμπλήρωσε πως η φήμη του όρους Μπέλες ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας μας, καθώς μόλις πριν από δύο ημέρες ο Λοχίας Δημήτριος Ίτσιος τιμήθηκε από το Ίδρυμα για την Ημέρα του «Όχι» (Washington Oxi Day Foundation) στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

"Υποκλινόμαστε στο θάρρος και στη θυσία του μαχητή που αψήφησε το θάνατο" κατέληξε ο κ. Καμμένος.