Skip to main content

Τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Σε κόντρα μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Μακεδονίας Θράκης Σ. Καλαφάτη και του νέου υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση εξελίχθηκε η παράδοση του υπουργείου στους δυο νέους υφυπουργούς.

Τα δύο υφυπουργεία θα χρησιμοποιούν στο εξής, ως έδρα, το ιστορικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη και θα έχουν «αυξημένες αρμοδιότητες, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά για όλη την Ελλάδα», όπως τονίστηκε από τους παραλαμβάνοντες τα χαρτοφυλάκια υπουργούς και υφυπουργούς. Επίσης θα στεγάζονται οι υπηρεσίες της νεοδημιουργηθείσας γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύντομα θα δημιουργηθεί και μια νέα γενική γραμματεία, υπό το υπουργείο Οικονομίας.

«Η κατάργηση του υπουργείου κάθε άλλο παρά αποτελεί ενθαρρυντικό δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης. Επιχειρείται η υποβάθμιση του εθνικού του ρόλου» είπε ο Σ. Καλαφάτης.

«Είχα την εντύπωση ότι η προεκλογική περίοδος έχει ολοκληρωθεί αλλά φαίνεται ότι έσφαλα. Είμαστε εδώ για να παραλάβουμε το υπουργείο 4 μέλη της νέας κυβέρνησης. Οι δύο από αυτούς θα εγκατασταθούν εδώ. Ένας φεύγει δύο έρχονται. Αν το υπουργείο είχε καταργηθεί δεν θα ήμασταν εδώ για να το παραλάβουμε», απάντησε ο Γ. Ραγκούσης.

«Βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας στη ΔΕΘ ότι όλη η Β. Ελλάδα και ουσιαστικά οι τρεις διοικητικές περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας - Θράκης θα γίνουν η αιχμή της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας» επισήμανε η Λούκα Κατσέλη.

«Ανακριβή και αναληθή σχόλια» χαρακτήρισε τη συζήτηση περί της κατάργησης του ΥΜΑΘ η νέα υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, τονίζοντας ότι «συνιστά αναβάθμιση η εγκατάσταση δύο υφυπουργών με ζωτικό αντικείμενο».

Επίσης, ο νέος υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι η περιοχή «δικαιούται παρεμβάσεις κεντρικής πολιτικής από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε «Αλλάζουμε το κλίμα στον τόπο. Τη νέα ταυτότητα της περιοχής και της πόλης».