Skip to main content

Τελετή λήξης για την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η τελετή, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα κλείσει με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όλους τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ρομποτικής

Ακόμη μια επιτυχημένη περίοδος λειτουργίας της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ολοκληρώνεται με την τελετή λήξης της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016-2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

H εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία από τον δρ. Θεοδόση Σαπουνίδη, ΕΔΙΠ του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Προγραμματισμός για παιδιά με μία καινοτόμο μεθοδολογία, το Cubes Coding».

Η τελετή, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα κλείσει με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όλους τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η πρώτη εκπαιδευτική ακαδημία αυτού του τύπου στην Ελλάδα και αποτελεί ένα πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος. Η νομική της μορφή άρχισε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 2015, έπειτα από 15 χρόνια δράσεων σε σχολεία, σε μουσεία, σε χώρους άτυπης εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, έρευνας και συνεργασίας με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο παρόμοιων πανεπιστημιακών θεσμών του εξωτερικού, για να συνδυάσει την μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία εποικοδομητική διερεύνηση ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Φαχαντίδης, του οποίου γνωστικό αντικείμενο αποτελεί η έρευνα εστιασμένη στην εφαρμογή τεχνολογιών ρομποτικής σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο της τυπικής εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της διά βίου μάθησης από το 2000.

Διδάσκοντες της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από καταρτισμένους επαγγελματίες με εμπειρία σε δραστηριότητες με παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ρομποτικής: http://www.robotics.uom.gr/