Skip to main content

Τελεσίγραφο θεσμών σε Τσίπρα: Take it leave it, έως τις 12 το μεσημέρι

Αυστηρό τελεσίγραφο για κατάθεση συμφωνίας έως τις 12 το μεσημέρι από τον Αλ.Τσίπρα, δίνουν οι θεσμοί, σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ των FT.

Τελεσίγραφο, και μάλιστα αυστηρότατο, για κατάθεση συμφωνίας στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έως τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), φαίνεται πως δίνουν οι θεσμοί.

Όπως επισημαίνει σε «τιτίβισμά» του ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ, επικαλούμενος δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, «εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλθει σε συμφωνία έως τις 12 το μεσημέρι με τους θεσμούς, τότε το σχέδιο των δανειστών θα δοθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 14:00».

Μάλιστα, σχολιάζει με νόημα πως «το τελεσίγραφο "take it or leave it" έρχεται...».

Πάντως, ο ίδιος επανήλθε με νέα ανάρτησή του, αφού παρήλθε η καταληκτική προθεσμία των θεσμών, τονίζοντας πως Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται και πως τα έγγραφα προτάσεων μεταξύ των δύο πλευρών εξακολουθούν να ανταλλάσονται».

Την πληροφορία ενισχύει και δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής, το οποίο, επικαλούμενο άλλον έναν αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αναφέρει πως «το τελεσίγραφο για κατάθεση συμφωνίας μέχρι τις 12.00 η ώρα Ελλάδας σήμερα ισχύει και είναι πολύ αυστηρό».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη χθεσινή, εξάωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών, ο Αλέξης Τσίπρας διέκοπτε συχνά, προκειμένου να συμβουλευθεί τους συνεργάτες του. Συγχρόνως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν σκλήρυνση της στάσης της Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ το Βερολίνο θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την έγκριση της συμφωνίας από το ΔΝΤ.