Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΣΙΓΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Η έκθεση αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 πέφτει η αυλαία της έκθεσης της Συλλογής Τσιγκόγλου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της έκθεσης προγραμματίζεται μία τελευταία ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η έκθεση με τίτλο «Επιλογές ενός τολμηρού συλλέκτη. Συλλογή Σταύρου Τσιγκόγλου» δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τη σπάνια αυτή Συλλογή, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου φιλοξενούνται περισσότερα από 200 έργα  ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών του 19ου και του 20ού αιώνα  (ανάμεσά τους οι: Κ. Βολανάκης, Μαλέας, Κόντογλου, Μπουζιάνης, Τσαρούχης, Χατζηκυριάκος Γκίκας, Γαΐτης, Μόραλης, Φασιανός, Κεσσανλής, Τσόκλης, Μυταράς, Παύλος, Ακριθάκης), καθώς και σημαντικά έργα μεγάλων ξένων δημιουργών (Picasso, Miró, Dalí, Malevitch, Kokoschka κ.ά.).

Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση της Κυριακής αρκεί το εισιτήριο για την έκθεση (5 ευρώ).  

Τις τελευταίες αυτές ημέρες η έκθεση λειτουργεί: Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00.  




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ