Skip to main content

Τέσσερις «μονομάχοι» μιλούν στη Voria.gr για τον μεγάλο τελικό (vid)

Μάικλ Τζένκινς, Γουίλ Κάμινγκς, Λευτέρης Μποχωρίδης και Αλεσάντρο Τζεντίλε μιλούν στη Voria.gr για τον μεγάλο αυριανό αγώνα

Την καθιερωμένη προπόνησή πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι Άρης και Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο ενόψει του αυριανού μεγάλου τελικού του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ.

O σούτινγκ γκαρντ του Άρη, Μάικλ Τζένκινς μιλώντας στη Voria.gr δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του στον τελικό ενώ υπογράμμισε πως ανυπομονεί για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί αύριο στο γήπεδο από τους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός άσος των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε:

Για τον τελικό: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ σε αυτό το παιχνίδι καθώς ο νικητής τα παίρνει όλα και κάθε αθλητής θέλει να αγωνίζεται σε τέτοιου είδους αγώνες».

Για το αν έχει αγωνιστεί ξανά σε τέτοιου είδους αγώνα στην καριέρα του: «Όχι ποτέ. Έχω αγωνιστεί μονάχα μέχρι το πέμπτο παιχνίδι των τελικών όταν αγωνιζόμουν στην Ιταλία αλλά τώρα είναι η πρώτη μου ευκαιρία για να κερδίσω έναν τίτλο με ξεχωριστή σημασία».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου: «Πραγματικά περιμένω μια τρελή ατμόσφαιρα καθώς στον ημιτελικό ήταν πραγματικά απίστευτη και ειδικότερα αύριο που θα είναι οι οπαδοί και των δύο ομάδων απέναντι».

Για το αν έχει ξαναζήσει μια τέτοια ατμόσφαιρα στην καριέρα του: «Όχι ποτέ. Μόνο στο κολλέγιο όταν καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα με τον κόσμο να μπαίνει στο παρκέ αλλά εδώ η κατάσταση πραγματικά ανήκει σε άλλο level».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και εμείς είμαστε αουτσάιντερ αλλά θα παλέψουμε για να κερδίσουμε».

Για το ρόλο του αουτσάιντερ που δίνει στην ομάδα του: «Όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Εγώ θεωρώ πως είμαστε το αουτσάιντερ, κάποιος άλλος από την ομάδα μπορεί να θεωρεί πως δεν είμαστε. Είχαμε κάποια καλά παιχνίδια αλλά και κάποια άσχημα, κάθε σεζόν έχει τα πάνω και τα κάτω της για την ομάδα και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αύριο τότε θα ξεχαστούν όλα τα παιχνίδια που δεν τα καταφέραμε».

O πλεϊμέικερ του Άρη, Γουίλ Κάμινγκς μιλώντας στη Voria.gr δήλωσε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί στον τελικό καθώς όπως το χαρακτήρισε θα είναι το «μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του» ενώ τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί σκληρά και να ανταγωνιστεί τον Παναθηναϊκό για να κατακτήσει το κύπελλο.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός άσος των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε:

Για τον τελικό: «Είναι ο τελικός του κυπέλλου, ένα ιστορικό παιχνίδι για το κλαμπ και είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ αύριο».

Για τις προσδοκίες των φιλάθλων του Άρη από τον ίδιο: «Υπόσχομαι πως θα αγωνιστώ σκληρά, είναι το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ καθώς όλα τα υπόλοιπα σχετίζονται με την τακτική που θα ακολουθήσουμε, με το αν θα μπουν ή όχι τα σουτ που θα εκτελέσουμε αλλά και με την άμυνα».

Για το μεγάλο καλάθι που πέτυχε στον ημιτελικό: «Αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν για εμένα. Τώρα χάσαμε από τον Ολυμπιακό και στοχεύουμε πλέον στον τελικό, θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και όλα θα πάνε καλά».

Για το αν σκέφτεται την επανάληψη ενός τέτοιου σεναρίου και στον τελικό: «Δεν μπορώ πραγματικά να σκεφτώ κάτι τέτοιο, θα εξαρτιόνταν από το πως θα έμπαινε η μπάλα στο παρκέ και γι' αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το να αγωνιστούμε σκληρά και να ανταγωνιστούμε για τη νίκη».

Για το αν έχει αγωνιστεί ξανά σε τέτοιου είδους αγώνα στην καριέρα του: «Είμαι νέος ακόμη, αυτή είναι η πρώτη μου "γεμάτη" σεζόν στην Ευρώπη και η πρώτη μου ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν τελικό κυπέλλου και γι' αυτό μπορώ να πω πως ναι, θα είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι της καριέρας μου».

Ο συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων, Λευτέρης Μποχωρίδης (μάλιστα αγωνίστηκε ως παίκτης του Άρη στον τελικό του Ηρακλείου το 2013) δήλωσε πως θα είναι αντίπαλος του Άρη «μόνο για 40 λεπτά» ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως εύχεται «να κερδίσει ο καλύτερος».

Συγκεκριμένα, ο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού δήλωσε:

Για τον τελικό: «Κανένας παίκτης δεν σκέφτεται την προιστορία όταν ξεκινά ένας αγώνας και απλά μπαίνει για να παίξει».

Για την προετοιμασία του: «Δεν έχω κάνει κάποια ιδιαίτερη κίνηση. Σίγουρα θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα και μπορώ να πω πως θα είμαι αντίπαλος του Άρη μόνο για 40 λεπτά».

Για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού): «O Βλάντο ήταν συμπαίκτης μου και θα του ευχόμουν καλή τύχη καθώς τον αγαπώ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».


O σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού, Αλεσάντρο Τζεντίλε τόνισε πως θα πρέπει η ομάδα να αγωνιστεί στο 100% των δυνατοτήτων της ενώ χαρακτήρισε τον Άρη «πολύ δύσκολο αντίπαλο».

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός άσος δήλωσε:

Για τον τελικό: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς είναι τελικός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε στο 100%».

Για τον Άρη: «Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, θα αγωνιστούν στο δικό τους γήπεδο και σίγουρα θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για εμάς».

Για το μέλλον του: «Δεν γνωρίζω αν θα παραμείνω στον Παναθηναϊκό ή αν θα γυρίσω στην Αρμάνι καθώς δεν εξαρτάται από εμένα και θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω για κάτι τέτοιο».

Ο αυριανός τελικός θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη φανέλα του Νίκου Γκάλη και τα 21 λάβαρα στον ουρανό της σάλας καθώς αυτό ορίζουν οι κανονισμοί της διοργάνωσης. Παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα όπως φαίνεται και στο βίντεο της Voria.gr με προστατευτικό πλέγμα μπροστά από τη θύρα που θα φιλοξενήσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αλλά και διαχωριστικά κάγκελα.