Skip to main content

ΤΕΕ: «Αναγκαίο ένα βιώσιμο σχέδιο για τη Ναυπηγική Βιομηχανία»

Συνάντηση με οικονομικούς φορείς θα πραγματοποιήσει την Τρίτη το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην κρίση στο Ναυπηγικό Κλάδο.
Συνάντηση με συμμετοχή των επιστημονικών συλλόγων, τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην κρίση στον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ενώ, όπως ανακοικώνει το ΤΕΕ: «Η Πολιτεία οφείλει να ορίσει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, να αναπτύξει σχέδια και να υλοποιήσει προγράμματα προς το συμφέρον της οικονομίας και της χώρας. Πρωταρχικός στόχος σήμερα είναι η προστασία των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου Βιομηχανικής Πολιτικής με προοπτική και μέλλον.

»Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Θεωρεί ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να δίνει δυνατότητα και προοπτική στη Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας. Με άλλα λόγια, το ΤΕΕ θεωρεί ότι χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης».

«Οξύτατα» προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ναυπηγικός Κλάδος, τα οποία, σύμφωνα με το ΤΕΕ, «έχουν σχέση με την προοπτική της Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη χώρας μας και είναι απόρροια της ελλειμματικής κλαδικής πολιτικής».

«Η Ναυπηγική Βιομηχανία αποτελούσε ανέκαθεν βασικό μοχλό αναπτυξιακής πορείας του τόπου και ταυτόχρονα ήταν ένας παραγωγικός, οικονομικός ιστός της χώρας. Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση έρχεται να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά μιας προϊούσης κρίσης στον κατασκευαστικό τομέα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ